Thursday, May 2, 2024
Jurnalism corect


Marcel Vela, după ce a fost surprins într-un restaurant din București: Spațiul era deschis, am respectat regula la masă

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 24 martie 2021

Marcel Vela susține că nu a încălcat măsurile de protecție împotriva COVID-19, după ce a fost surprins, marți, într-un restaurant din Capitală, la scurt timp după ședința de bilanț a Ministerului Afacerilor Interne. Senatorul PNL a precizat că se afla într-un spațiu deschis, acoperișul localului fiind rabatat.

În imaginile surprinse de Digi 24, Vela este la masă cu alte patru persoane, într-o fostă terasă, delimitată de mai mulți pereți din sticlă. În respectivul local nu era respectată nici regula de distanțării meselor, acestea fiind amplasate una lângă cealaltă.

Această terasă nu are acoperiș. O să vă dau o imagine cu acoperișul care este deschis. La masă am stat sub 6 persoane. Dacă derulați imaginea o să vedeți că în dreapta este o masă unde nu stă nimeni, pentru că erau marcate”, a declarat Marcel Vela, marți seară, la Digi24.

Fostul ministru de Interne susține că se afla într-un spațiu deschis și a precizat că deasupra mesei era un radiator electric.

Așa cum, fiind acoperișul deschis, deasupra mesei, era un radiator electric. Vă spun cu certitudine că era un radiator electric, ceea ce înseamnă că era acoperișul deschis. Puteți trimite la orice oră după-amiaza să vedeți că acoperișul e rabatat și sunt radiatoare electrice”, a precizat senatorul.

Marcel Vela a mai explicat că, dacă un local nu are acoperiș, terasa acestuia ar fi considerată spațiu deschis.

Nu vreau să intru pe detalii tehnice. Am intrat acolo, spațiul era deschis, am respectat regula la masă, fiind 5 în loc de 6, am respectat inclusiv scaunele, am lăsat un loc între noi așa cum era marcat, la masa de lângă era liber”, a adăugat fostul ministru de Interne.

Ce spune legea

Potrivit regulilor stabilite de Guvernul României la recomandarea Comitetului pentru Situații de Urgență, activitatea în interiorul restaurantelor, barurilor și cafenelelor este suspendată, dacă incidența cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile depășește rata de 3 la mie.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *