Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Marcel Vela, discuție cu Ylva Johansson, comisarul european pentru Afaceri Interne. Pactul privind migrația și azilul, principalul subiect de discuție

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 iunie 2020 Etichete: ,

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a discutat, marți, prin videoconferință cu Ylva Johansson, comisarul european pentru Afaceri Interne. Principalul subiect de discuție a fost viitorul Pact privind migrația și azilul, document programatic pe care Comisia Europeană intenționează să-l lanseze în perioada următoare.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, Marcel Vela a salutat intenția Comisiei Europene de a relansa discuțiile în domeniul migrației și azilului, domeniu extrem de important pentru toate statele membre și pentru Uniune, în ansamblul său. De asemenea, a prezentat aspectele de interes pentru țara noastră, subliniind obiectivul major al României pentru aderarea la spațiul Schengen, în condițiile în care țara noastră îndeplinește toate criteriile de aderare încă de acum 11 ani. Mai mult, a fost subliniat faptul ca polițiștii de frontiera de la granitele interne cu Bulgaria și Ungaria ar fi mult mai folositori la frontierele externe ale Uniunii Europene sau in sprijinul misiunilor Frontex.

În acest context, domnul Ion Marcel Vela a amintit participarea substanțială a Ministerului Afacerilor Interne la protejarea frontierei externe a Uniunii Europene și la operațiunile comune de combatere a migrației ilegale și a activităților infracționale conexe.

La rândul său, Ylva Johansson a fost foarte interesată de punctul de vedere al autorităților române cu privire la anumite elemente ale viitorului Pact privind migrația, solicitând, de asemenea, sprijinul României în negocierile care vor urma la nivelul UE cu privire la acest document și subliniind faptul că așteptările românilor legate de aderarea la spațiul Schengen sunt legitime.

În final, cei doi demnitari au convenit continuarea discuțiilor cu ocazia unei vizite oficiale pe care doamna comisar o va efectua la București.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW