Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Marcel Vela, discuție cu comisarul european pentru Afaceri Interne pe tema coronavirus

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 1 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul de Interne, Marcel Vela a avut o discuție miercuri, în sistem de videoconferință, cu Ylva Johansson, Comisar european pentru Afaceri Interne, pe tema pandemiei COVID-19.

Marcel Vela a subliniat necesitatea coordonării la nivelul Uniunii Europene a deciziilor privind limitarea efectelor pandemiei COVID-19.

Pe de altă parte, comisarul european a apreciat modul în care România acționează atât la nivel național, cât și în context european.

Comunicatul MAI

În cursul zilei de astăzi, 01 aprilie 2020, ministrul afacerilor interne, domnul Ion Marcel VELA, a avut o discuție în sistem videoconferință cu doamna Ylva JOHANSSON, Comisar european pentru Afaceri Interne.

Cu această ocazie, cei doi demnitari au avut un schimb de opinii privind efectele pandemiei COVID-19 la nivelul statelor membre UE, măsurile luate de România pentru a gestiona această situație, precum și un schimb de informații privind gestionarea situației la frontiere.

Ministrul român a evidențiat necesitatea coordonării în luarea deciziilor la nivelul Uniunii pentru prevenirea și răspândirea infecției cu COVID-19, apreciind discuțiile care au loc de două ori pe săptămână pe acest subiect, la nivelul miniștrilor de interne și Comisiei Europene.

Demnitarul român a făcut o trecere în revistă a măsurilor luate la nivel național pentru gestionarea situației atât în interiorul țării, cât și la frontierele externe, cu accent pe asigurarea fluidizării traficului la frontieră, în special al transportului de mărfuri și de persoane pe așa numitele “culoare verzi”.

Comisarul european a apreciat pozitiv modul în care România acționează atât la nivel național, cât și în context european.

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Interne

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW