Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


Marcel Vela, despre Voican Voiculescu: Cred că cei care sunt trimiși în judecată nu ar trebui să ocupe funcții de demnitate publică

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 22 decembrie 2019 Etichete: , ,

Ministrul de Interne, Ion Marcel Vela, a declarat, duminică, întrebat fiind ce crede despre faptul că Voican Voiculescu este directorul Institutului Revoluţiei Române, că nu i se pare corect.  

„Din punctul meu de vedere, ca fost acuzator al multor fapte ale domnului în cauză, ca revoluționar și acum ca ministru al Afacerilor Interne, cred că cei care au anumite probleme, care sunt trimiși în judecată nu ar trebui să ocupe funcții de demnitate publică, la acest nivel, mai ales cu privire la un subiect atât de important pentru România, așa cum este Revoluția din decembrie. Evident că nu eu trebuie să decid acest lucru, dar populația, instituțiile, presa și probabil în viitor se va analiza tot ce ține de acest aspect(…) Mai sunt multe lucruri neclare cu privire la Revoluție și este de datoria magistraților, a justiției să facă lumină”, a explicat ministrul de Interne.

Gelu Voican Voiculescu este trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluției, proces abia deschis la ÎCCJ, acuzați fiind de crime împotriva umanității.

Fostul vicepremier a participat, duminică, la evenimente de comemorare a eroilor care au murit la Revoluție, după ce sâmbătă acesta a fost lovit în Piața Universității de un protestatar.

Voican Voiculescu deține funcția de director al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, din martie 2018. Instituția pe care o conduce, împreună cu Ion Iliescu, organizase un concert intitulat „30 de ani de libertate”, care ar fi trebuit să aibă loc astăzi. Din cauza numeroaselor critici pe care evenimentul le-a atras din partea mai multor organizații civice, concertul a fost amânat.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW