Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Marcel Vela, despre scenariile luate în calcul după 15 mai: Sunt mai multe ipoteze / Depinde de cum ne comportăm

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 29 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că cetățenii trebuie să respecte în continuare restricțiile impuse în Ordonanțele Militare astfel încât după data de 15 mai să poată fi relaxate restricțiile. Șeful

Întrebat despre scenariile luate în calcul pentru data de 15 mai Marcel Vela a spus: ”Sunt mai multe ipoteze, dar fiecare dintre acestea depinde de cum ne comportăm până în 15 mai, în sensul în care fiecare dintre noi trebuie să respecte măsurile impuse. Scenariile nu sunt doar chestiuni de plan, de imaginaţie sau de variante teoretice, ţin de viaţa reală, de ce se întâmplă în practică. Dacă vom respecta toate condiţiile, evident  că vom implemementa un scenariu benefic, la care ne aşteptăm cu toţii, inclusiv eu”.

Vela îndeamnă ca cetățenii să respecte Ordonanțele Militare chiar dacă vine 1 Mai.

”Dacă weekend-ul viitor lumea se relaxează, doreşte să meargă la plajă, nu respectă ordonanţele militare, distanţarea socială, tot ceea ce au recomandat spcialişii şi până în 15 mai se vor înregistra creşteri de cazuri, atunci, evident, că din 15 mai nu vor exista scenarii care pot fi discutate de acum”, a declarat ministrul de Interne, la Digi24.

Ministrul de Interne a mai afirmat că, din punct de vedere al numărului de cazuri de îmbolnăviri, România se află “pe o pantă lină”.

”Din datele noastre, nu există acum înregistrată o explozie de cazuri şi un număr care să intre într-o zonă de alarmare. Suntem în acelaşi trend, chiar pe o pantă lină, descrescătoare, ceea ce înseamnă că am aplicat măsurile necesare, iar cetăţenii au fost responsabili”, a mai spus șeful MAI.

Ministrul de Interne a mai afirmat că dacă cetățenii au un comportament corect, s-ar putea ca din 15 mai să avem mai multe măsuri relaxate.

”Aşa cum am spus, lucrăm la mai multe variante, gândim măsuri care se relaxează total sau parţial, dar nu aş dori să fac acum o previziune pentru că nu este corect faţă de grupul în care lucrăm, pentru că toate sunt doar analize. Acestea sunt doar efecte ale comportamentului nostru. Dacă avem un comportament corect, s-ar putea ca din 15 mai să avem mai multe măsuri relaxate. Dacă exagerăm şi mergem să facem grătare, întindem chefurile, mergem fără mască şi mănuşi atunci din 15 mai din păcate nu vom putea relaxa foarte multe măsuri”, a mai spus Vela.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW