Thursday, April 9, 2020
Jurnalism corect


Marcel Vela, despre restructurarea MAI: Sunt hotărât şi îmi asum această reorganizare, chiar dacă va presupune unele măsuri care deranjează

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 14 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul de Interne, Marcel Vela,  a declarat, marți, că este hotărât să-și asume restructurarea, chiar dacă unele măsuri „vor deranja”. Șeful MAI precizează că reorganizarea nu înseamnă și disponibilizări, pentru că oricum sistemul are deficit de personal.

În aceste zile, la nivelul MAI se analizează şi se dezbat măsuri de eficientizare sau de reorganizare a activităţii din toate structurile militare sau civile. Aşa cum am anunţat public, căutăm cele mai bune soluţii pentru ca managementul din minister să fie guvernat de principiile eficienţei şi profesionalismului, astfel încât să le putem oferi cetăţenilor un serviciu public performant, aşa cum îl merită, iar încrederea în MAI să crească în următoarea perioadă de evaluare”, a scris Marcel Vela, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul de Interne a anunțat că deciziile se vor lua în urma consultării cu toate inspectoratele. Vela a precizat că a cerut fiecărui inspectorat să realizeze o analiză a activității și să vină cu propuneri.

Sunt hotărât şi îmi asum această reorganizare, chiar dacă va presupune unele măsuri care deranjează, precum schimbări la nivelul modului în care sunt structurate unele unităţi sau reducerea unor posturi de conducere, cu salarii foarte mari, dar care pentru minister se vor traduce prin economii financiare importante pentru alte cheltuieli, cum ar fi dotarea angajaţilor din operativ ori achiziţionarea şi modernizarea unor dotări. Este foarte important ca angajaţii ministerului să înţeleagă că această reorganizare nu înseamnă disponibilizări, nu înseamnă că unii dintre colegii lor vor pleca acasă, cu atât mai mult cu cât ne confruntăm cu un important deficit de personal în aproape toate structurile operative”, scrie ministrul de Interne.

De asemenea, acesta a precizat că în viitorul apropiat, vor fi aduși mai mulți oameni în sistem pentru a ajuta la combaterea eficientă a rețelelor de crimă organizată.

Acest lucru impune ca, în viitorul apropiat, să aducem în sistem mai mulți oameni și să organizăm o activitate cât mai eficientă pentru a combate rețelele de crimă organizată, pentru a ne proteja granițele, a interveni rapid în situații de urgență sau a apăra ordinea, liniștea, viața și integritatea românilor. Îmi doresc ca la finalul acestui proces, care poate fi și etapizat, să putem vorbi despre un Minister al Afacerilor Interne eficient, în care fiecare profesionist să fie la locul potrivit, un minister de elită, aflat în slujba românilor și aproape de fiecare compatriot”, mai scrie Vela.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW