Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Vela a solicitat retragerea propunerilor controversate ale Jandarmeriei privind adunările publice

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 iunie 2020 Etichete: ,

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a transmis că propunerile Jandarmeriei privind regulile de desfășurare ale adunărilor publice nu sunt asumate de Guvern și a solicitat ca acestea să fie retrase. 

„Vreau să precizez că aceste propuneri nu sunt asumate la nivelul MAI și nici la nivelul Guvernului României. Jandarmeria nu are atribuții de a iniția proiecte de legi, iar documentul expus nu este un proiect de lege al MAI. Este un document de lucru inițiat de parlamentari cu unule propuneri tehnice pe care Jandarmeria le-a adus în atenție atunci când s-a pus în dezbaterea participanților în cadrul unor întâlniri informale. Am dispus Jandarmeriei să retragă toate punctele de vedere avansate în cadrul acestor întâlniri informale. Voi milita pentru dreptul la exprimare și libera opinia a fiecărui cetățean,” a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Jandarmeria a întocmit un document intitulat „Lege privind adunările publice” prin care se propunea interdicția protestatarilor de a perturba activitățile instituțiilor, sau de a scanda lozinci „jignitoare ori vulgare”.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *