Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Marcel Vela, despre cei care nu respectă regulile: Îi rog pe aceşti cavaleri ai coronavirusului, să meargă la familiile care sunt într-o situaţie tragică

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 18 iulie 2020 Etichete: , ,

Ministrul de Interne, Marcel Vela, susține că se bazează foarte mult pe responsabilitatea românilor de a respecta măsurile de protecție pentru a combate pandemia de coronavirus și i-a îndemnat pe „cavalerii coronavirusului” să viziteze familiile care au pierdut pe cineva drag, în urma infecției cu Covid-19.

”Eu mă bazez foarte mult pe responsabilitatea românilor, cei care nu respectă regulile sunt destul de puţini. Evident că există riscuri, mai ales într-o situaţie delicată (…) Profitând de anumite interpretări cu privire la drepturile individului este, după cum văd la anumiţi politicieni, mai important decât dreptul dumneavoatsră de a vă proteja sănătatea. Dreptul meu de a mă mişca văd că nu este analizat, cântărit, cu dreptul meu de a fi sănătos. Această situaţie delicată a dus la o discuţie polemică, în antiteză, cine şi ce drepturi are, cum sunt ele analizate, cântărite. Cred că este o datorie nobilă a fiecărui politician să salveze viaţa. Viaţa bate orice teorie şi dilmele ce le au unii în cap. După cum vedeţi, astăzi s-a întegistrat un număr record de cazuri şi îi rog pe aceşti cavaleri ai coronavirusului, să meargă la familiile care sunt într-o situaţie tragică şi au pierdut pe cineva drag. (…) Vă rog să mă credeţi că situaţia este dramatică, acest virus există, este un duşman care nu distinge între bărbaţi şi femei, între tineri şi bătrâni, cu atât mai mult între membri unui partid sau altul”, a declarat Vela, la Timişoara, citat de news.ro.

Ministrul de Interne s-a declarat, totuşi, optimist.

”Sunt optimist şi cred că vom reuşi, cred că raţiunea va învinge, cred că zona raţională va fi deasupra celei emoţionale, cred că interesul electoral va păli în faţa interesului general fiindcă e păcat ca unii politicieni să promoveze conspiraţii doar pentru a cumula voturi. Că facem teste multe, puţine, cred că cel mai cumplit număr este cel al celor care nu mai sunt printre noi şi a celor care suferă acum în secţiile de ATI. Îi rog pe cei care contestă efortul guvernului, medicilor, să ia legătura cu o familie care a trecut prin această dramă sau sa discute cu medicii din Secţiile ATI”, a declarat Vela.

Întrebat dacă nu cumva au fost scăpate de sub control cazurile de Covid – 19, Marcel Vela a declarat că Guvernul a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a controla virusul.

”Guvernul a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a controla acest virus. Aveţi evoluţia bolii, vârfurile din aprilie – mai, atunci când Guvernul României a avut capacitatea să ia măsuri, când cetăţenii au fost responsabili, platoul, evoluţia, a fost într-o zonă de siguranţă. Atunci când contestatarii au venit cu fel de fel de argumente legislative, constituţionale şi când lumea a fost determinată să nu mai respecte regulile (…) Care drept e mai important? Dreptul meu de a infecta sau dreptul de a avea cel mai scump dar, viaţa? Cred că această polemică ar trebui analizată în acest mod, că una este eternitatea şi una este viaţa pe pământ”, a mai declarat Vela.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW