Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


Marcel Vela, despre amenzile date persoanelor care nu poartă măști în spațiile închise: Este un caz care nu e compatibil cu regulile şi în mod normal el trebuie sancţionat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 19 mai 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, marţi seară, că persoanele care nu respectă obligativitatea purtării măștilor în spațiile publice închise ar trebui sancționate prin lege.

Șeful MAI a adăugat că va exista un ordin care să „implementeze fapta şi penalizarea”.

Întrebat dacă va exista un ordin pentru amendarea celor care nu poartă măşti de protecţie, ministrul Vela a spus „că a fost şi emis un ordin de către Ministerul de Interne şi de către Ministerul Sănătăţii sau este în lucru”.

 „Ideea este că nepurtarea măştii este un caz care nu e compatibil cu regulile şi în mod normal el trebuie sancţionat. Probabil că sunt şi unele cazuri de excepţie, nu ştiu, probabil cei care sunt alergici sau cei care pot motiva că purtarea măştii le face rău, dar acest lucru va fi stabilit de Ministerul Sănătăţii”, a adăugat Vela, citat de Agerpres.

Referitor la cuantumul amenzilor, șeful MAI a spus că „este stabilit în lege, doar se implementează prin ordin fapta şi penalizarea”.

„Aşa cum ştiţi, este obligatoriu să purtăm mască în spaţii închise. (…) Fie că mergem la magazin, fie că mergem cu autobuzul, tramvaiul sau metroul. Această obligaţie revine în principal agentului economic care face transportul, adică el trebuie să ştie că un cetăţean nu poate să fie pasager dacă nu are masca la el, care să protejeze nasul şi gura”, a mai spus Marcel Vela.

sursa foto: Inquam photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW