Tuesday, August 16, 2022
Jurnalism corect


Marcel Vela, de Ziua Poliției de Frontieră: Dumneavoastră protejați națiunea, sunteți cei care apără o țară

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 iulie 2020 Etichete:

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost prezent, joi, la o festivitate dedicată aniversării a 156 de ani de la înființarea Poliției de Frontieră în România. Oficialul a transmis că Poliția de Frontieră este o instituție „de elită”, ce reprezintă „întreaga esență” a Ministerul Afacerilor Interne.

„Dumneavoastră, cei de aici, de la Frontieră, aveţi un plan mai larg, dumneavoastră protejaţi naţiunea. Treceţi dincolo de universul unui individ, de problemele unei persoane sau de dorinţele unui cetăţean şi sunteţi aceia care apără o ţară. Nu este uşor lucru să stai de veghe zi şi noapte, indiferent dacă este caniculă sau ger în post, vânt sau furtună, pentru a vă proteja naţiunea, mai ales acum când, într-o criză şi o globalizare generală, într-un moment când infracţionalitatea este în creştere în fiecare zi, avem de dus o luptă, fie cu traficanţii, fie cu contrabandiştii, fie cu situaţia de a fi vigilenţi şi a gestiona împotriva migraţiei ilegale”, a subliniat Vela.

Vela a adăugat că punctele de frontieră non-euro din nord, nord-est şi sud-vest sunt adevărate „provocări” pentru cei care le apără.

„Nu este uşor, în special în graniţa de nord, de nord-est şi de sud-vest. Graniţele non-euro nu sunt doar nişte limite teritoriale. Aceste puncte de frontieră sunt adevărate provocări şi voi sunteţi într-un război, zi de zi, pentru a apăra legea, dreptatea şi integritatea României. (…) Poliţia de Frontieră sunteţi o armă care, din punctul meu de vedere, reprezentaţi întreaga esenţă a MAI. Acel destin, acel scop prin care MAI apără România. O instituţie de elită atât de necesară poporului român. Vă mulţumesc din suflet pentru tot ceea ce faceţi, pentru jertfa voastră şi devotamentul zilnic. Vă mulţumesc pentru patriotism şi pentru pasiunea în a gestiona traficul de frontieră de zeci sau sute de mii de oameni care traversează frontiera de stat prin toate punctele de trecere”, a punctat Vela.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW