Wednesday, November 30, 2022
Jurnalism corect


Marcel Vela anunță o restructurare în Poliție: Planul de reorganizare va fi finalizat în această săptămână

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 13 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, luni, că săptămâna aceasta se va finaliza planul de reorganizare a Poliției Române, acțiune propusă la începutul mandatului de șef al MAI.

Marcel Vela a declarat că Jandarmeria a trimis deja propria versiune de reorganizare. Ministrul de Interne și a mai precizat că este de acord cu modelul transmis de Poliția de Frontieră, care are cinci inspectorate regionale, în loc de 40 de inspectorate județene.

Pot să spun despre ce am discutat cu Jandarmeria, care este de acord să copieze modelul Poliţiei de Frontieră, adică să existe o comandă regională care să aibă în subordine mai multe inspectorate actuale, având în vedere faptul că va fi mai eficientă comunicarea, tot ceea ce ţine de organizare şi de acţiunile operative. Pentru minister va fi bine, pentru că se reduc anumite posturi de conducere, cu salarii foarte mari, rămânând astfel economii financiare pentru alte cheltuieli, cum ar fi dotarea poliţiştilor sau modernizarea unor dotări„, a declarat Vela, luni, în faţa sediului MAI.

Întrebat dacă reorganizarea ministerului poate presupune dispariția funcției de secretar de stat, acesta a răspuns:„Reorganizarea ministerului, așa cum ați văzut că am început această analiză, am început-o de jos în sus. Încă nu am discutat, pentru că secretarii de stat așa cum știți sunt n subordinea premierului. Încă nu am discutat despre reconfigurarea la nivelul conducerii ministerului pentru demnitarii funcțiilor publice care țin de zona politică”.

Marcel Vela și-a anunțat intenția de a face o reorganizare a Poliției Române, în contextul în care cetățenii s-au arătat nemulțumiți de activitatea pe care o desfășoară polițiștii. Ministrul de Interne a constatat că sunt prea mulți polițiști în birouri și prea puțin în stradă, fiind, totodată, slab pregătiți.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW