Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Vela anunță două măsuri pentru decongestionarea traficului de la punctele de frontieră cu Ungaria. Explicațiile ministrului de Interne

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 19 mai 2020 Etichete: , ,

În urma problemelor apărute la punctele de frontieră cu Ungaria, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că au fost identificate două soluții pentru decongestionarea traficului de la vamă. 

Una din măsuri se referă la extinderea punctelor vamale pe care cetățenii pot intra din Ungaria în România. Astfel, de miercuri, oamenii ar putea reveni în țară prin 10 puncte de frontieră, în loc de cinci.

Marcel Vela a mai afirmat că MAI și Guvernul României ar vrea ca Ungaria să implementeze un culoar special destinat pentru autocare care să fie deschis 24 din 24.

“În Ungaria există o regulă prin care se stipulează orarul de tranzit pentru a reveni în România. Nu este de 24 de ore. În primă fază a fost până la 1 noaptea. Acum tranzitul se face între 21 și ora 13. În acest interval se poate traversa Ungaria. În niciun caz nu este un ordin al Poliției Române.

De mâine Poliția de Frontieră din România și Ungaria va stabili că tranzitul de auto să se facă pe mai multe intrări. Avem posibilitatea să extindem pe încă cinci puncte. De mâine se va putea intra pe Turnu, Urziceni, Valea lui Mihai, (…)Se va putea realiza tranzitul pe 10 puncte (…)Ieri s-a decis că este permis și transportul de persoane în zona internațională. Dacă se deschide acest transport, scade presiunea pe autoturisme. Ungaria este deschisă la dialog. Sperăm ca propunerea noastră să fie implementată. Adică să fie deschis un culoare din 24 din 24 pentru autocare. Presiunea, valul care vine spre PTF va fi redus. Vom încuraja acest transport de persoane”, a declarat Marcel Vela.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 84218 additional Information to that Topic: mainnews.ro/marcel-vela-anunta-doua-masuri-pentru-decongestionarea-traficului-de-la-punctele-de-frontiera-cu-ungaria-anuntul-facut-de-ministrul-de-interne/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/marcel-vela-anunta-doua-masuri-pentru-decongestionarea-traficului-de-la-punctele-de-frontiera-cu-ungaria-anuntul-facut-de-ministrul-de-interne/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *