Tuesday, November 30, 2021
Jurnalism corect


Marcel Vela: Alegerile parlamentare s-au încheiat fără a fi înregistrate evenimente deosebite

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 decembrie 2020

Marcel Vela a precizat, miercuri, că alegerile parlamentare s-au încheiat fără a fi înregistrate evenimente deosebite. Ministrul de Interne susține că au fost înregistrate cu 60% mai puține sesizări decât în 2016.

Alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat din acest an s-au încheiat fără a fi înregistrate evenimente deosebite. În campania electorală s-au desfăşurat 239 de manifestări electorale în 127 de localităţi şi au fost înregistrate 143 de sesizări primite, cu 60% mai puţin decât în campania electorală din 2016. În ziua votului au fost la datorie aproximativ 40.000 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne, având misiunea de protecţie a secţiilor de votare şi asigurarea ordinii şi liniştii publice. Am organizat şi la aceste alegeri măsuri suplimentare în zonele de risc electoral şi am detaşat în teritoriu monitori de la nivel central”, a declarat Marcel Vela.

Ministrul de Interne a menționat că au fost constatate 34 de contravenții și 59 de infracțiuni, dintre care, în prezent, sunt cercetate 48 de persoane.

În ziua alegerilor au fost sesizate 273 de evenimente, înregistrându-se o scădere cu 42% faţă de evenimentele sesizate la alegerile parlamentare din decembrie 2016. Au fost constatate 34 de contravenţii şi 59 de infracţiuni, din care sunt cercetate în prezent 48 de persoane. Totodată, au fost constatate 123 de aspecte privind continuarea campanieie electorale în mediul online, după încheierea acesteia”, a afirmat Vela.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW