Wednesday, October 20, 2021
Jurnalism corect


Marcel Vela a prezentat proiectul de ordonanță de urgență privind protecția animalelor. Ce schimbări aduce acesta

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 august 2020 Etichete: ,

Marcel Vela a prezentat proiectul de ordonanță de urgență care presupune acordarea unor atribuții către Poliție, pentru a facilita protecția animalelor. Ministrul Afacerilor Interne a spus că acest proiect este un „act normativ ce eficientizează implicarea poliţiştilor şi a autorităţilor locale în gestionarea situaţiilor de pericol pentru animale”.

Marcel Vela a detaliat, într-o conferință de presă, schimbările pe care proiectul de ordonanță de urgență le aduce.

Proiectul are ca scop protejarea animalelor aflate în pericol prin stabilirea unui mecanism care va permite poliţiştilor să emită un ordin de plasare a animalului agresat, rănit sau maltratat într-un adăpost. De asemenea, prin proiectul de ordonanţă instituim obligaţia consiliilor judeţene şi a CGMB de a asigura cu caracter continuu şi permanent servicii publice de adăpostire a animalelor, fie prin organizarea unor adăposturi proprii, fie prin încheierea unor contracte cu grădini zoologice, cu iubitori de animale sau cu alte entităţi”, a menționat acesta.

Ce presupune ordonanța de urgență

 • Polițiștii vor putea emite un ordin de plasare a animalului într-un adăpost, în cazul în care aceștia constată că animalul respectiv se află în pericol.
 • Consiliile județene și Consiliul General al Municipiului București vor avea obligația să asigure servicii publice de adăpostire a animalelor
 • Ordinul de plasare în adăpost a animalului va putea fi contestat de stăpânul acestuia
 • Polițiștii vor avea voie să intre, fără acordul proprietarilor, într-un spațiu privat în care aceștia consideră că se află un animal în pericol
 • Acțiunile polițiștilor vor putea fi filmate, fără a primi acordul persoanelor suspecte de violență asupra animalelor

 

De altfel, acest proiect prevede unele schimbări organizatorice privind funcționarea Poliției Române, permițând înființarea „Poliției animalelor”.

 

Sursă foto: Facebook

 

 

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  MainNews

  FREE
  VIEW