Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu vrea OUG pentru impozitarea „pensiilor speciale”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 1 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat Guvernului emiterea unei Ordonanțe de urgență pentru impozitarea „pensiilor speciale”. 

Dacă în perioada în care s-a aflat la guvernare PSD a ocultat pe cât posibil acest subiect, în ultima perioadă retorica formațiunii s-a schimbat.

„Părerea mea e că în acest moment toţi liderii grupurilor parlamentare trebuie să se pună de acord să se întâlnească şi abordeze foarte serios această situaţie. Absolut toţi să avem un proiect comun, ca să închidem definitv acest subiect. Acest concurs de proiecte depuse şi nedepuse, şi venit cu praguri şi fără praguri nu e benefic. De fapt, mai mult agită societatea românească. E nevoie să fie închis subiectul. Mai mult, Guvernul poate să dea OUG şi să fie închis subiectul imediat.” a declarat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a declarat într-un interviu că este necesară impozitarea acestor pensii, iar măsura s-ar putea aplica, în opinia sa, printr-o Ordonanță de urgență, care ulterior să fie dezbătută de parlamentari.

„Chiar dacă se dă OUG, oricum ea va fi dezbătută în Parlament. Mi se pare meschin să ai Guvern, să ştii că ai posibilitatea să reglementezi prin OUG, dar să vii cu amendamente la altă lege. Ori eşti neserios, ori vrei iarăşi să minţi. Cum ai făcut cu proiectul de lege (n.r. – privind eliminarea pensiilor speciale) care ştiai că e neconstituţional de la început. Când ai puterea, de ce să nu dai OUG, apoi intră în dezbatere în Parlament. Cealaltă abordare: se strâng celelalte grupuri parlamentare şi se pun de acord. Suntem singurul stat din lume în care o anumită categorie socială are pensii mai mari decât salarii când a fost în activitate. Aşa ceva e aberant.”, a declarat Marcel Ciolacu pentru Adevărul.

Tema „pensiilor speciale”, adică acel tip de pensii care se abat de la principiul contributivității a stârnit numeroase polemici în ultimii ani. De astfel de venituri beneficiază magistraţi, cadre militare, polițiști, diplomați, piloți de avion, primari, parlamentari, etc. S-a ajuns până în situația în care „pensiile speciale” au depășit în sondajele de opinie chiar și corupția la capitolul celor mai mari probleme ale României în viziunea cetățenilor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW