Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Voucherele pentru persoane vulnerabile se vor primi de la 1 iunie

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 9 mai 2022

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a oferit asigurări, într-o declarație susținută luni, 9 mai, la sediul partidului, că voucherele pentru persoanele vulnerabile vor fi acordate începând cu data de 1 iunie, deși Comisia Europeană nu a aprobat o finanțarea acestei măsuri. 

„Categoric, se vor primi aceste vouchere de la 1 iunie”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Ordonanța de Urgență prin intermediul căreia vor fi introduse voucherele pentru produse alimentare de bază se află pe circuitul de avizare al Guvernului, a declarat Marcel Boloș, la finalul ședinței de vineri, 6 mai. Aproximativ 2,8 milioane de persoane ar urma să de măsura pregătită de Executiv, a mai adăugat ministrul Proiectelor și Investițiilor Europene.

Guvernul vrea să acorde vouchere, dar nu e clar din ce bani

Coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR a aprobat luni, 13 aprilie, un pachet de măsuri estimat la 17,3 miliarde lei, printre care se numără și acordarea unor vouchere de 50 euro, la fiecare două luni, pentru persoanele cu venituri reduse și pentru cele cu dizabilități, care vor putea fi folosite la achiziția de pâine, cartofi, orez, ulei, carne de pui şi ouă.

Potrivit ministrului proiectelor europene, impactul bugetar al acordării voucherelor pentru persoane vulnerabile este estimat la 3,1 miliarde de lei. Deși reprezentanții coaliției au anunțat că, aproximativ jumătate din această sumă ar urma să provină din fonduri europene, Comisia Europeană nu și-a exprimat încă un acord în această privință. Acest lucru nu înseamnă însă că aceste vouchere nu ar putea fi acordate, în condițiile în care există posibilitate finanțării de la bugetul de stat. Totuși, printr-o astfel de decizie, ar putea fi pusă în pericol ținta de 7,35% de deficit bugetar pentru anul 2022, în contextul unei creșteri economice sub așteptările inițiale.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW