Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu va sesiza la CCR bugetul pe 2020 pentru care Guvernul Orban a decis să-şi asume răspunderea: De la Ceauşescu nu s-a mai văzut așa ceva

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 23 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni, că împreună cu președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, vor ataca la CCR bugetul de stat pe anul 2020 pentru care Guvernul Orban a decis să-și asume răspunderea în Parlament.

Președintele interimar PSD a mai anunțat că va ataca la CCR și modificările la OUG 114 pe care Guvernul vrea să le treacă azi prin angajarea răspunderii.

„Am avut un Comitet Executiv, ultimul din acest an. A fost o discuţie foarte utile cu colegii mei să ştim ce avem de făcut în perioada următoare. Deciziile politice: Bugetul de stat, deoarece a venit prin asumarea răspunderii, va fi atacat de mine şi de preşedintele Senatului, ca și conflict constituțional la CCR. Nu există precedent în Europa ca un guvern democratic să vină cu un buget fără să fie dezbateri în Parlament. De la Ceauşescu România nu a mai cunoscut aşa ceva. Domnul Orban va intra în istorie ca singurul premier care şi-a permis acest lucru.(…) Chiar dacă nu vom reuși să stopăm acest buget, cu certitudine, dacă decizia va fi favorabilă, vom stopa ca altcineva pe viitor să facă acest lucru. Cu alte cuvinte, dl Ludovic Orban va intra în istorie ca singurul prim ministru care și-a permis acest lucru. În cursul zilei de 30, voi depune o sesizare pe OUG114(…)

Nu exludem varianta de moțiune în 3 zile în cazul în care și alte formațiuni politice vor decide să se alăture demersului nostru”, a declarat Marcel Ciolacu, după ședința Comitetului Executiv al PSD.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW