Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Trebuie să impozităm progresiv pensiile speciale

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 20 iunie 2022

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, la sediul partidului, despre pensiile speciale, că s-a săturat cu „s-au rezolvat pensiile speciale în 30 de zile. Cred că în zona de pensii speciale trebuie venit cu o impozitare progresivă, în funcţie de venit, şi să închidem acest subiect în România, a spus liderul PSD.

„M-am săturat, s-au rezolvat pensiile speciale în 30 de zile. Eu nu am pensie specială. Cred că în zona de pensii speciale, ne-a spus şi CCR, trebuie venit cu o impozitare progresivă, în funcţie de venit, şi să închidem acest subiect în România”, a spus Ciolacu, înainte de şedinţa conducerii PSD.

„Eu, personal, Marcel Ciolacu am provocat o discuţie în interiorul coaliţiei, dar şi în spaţiul public, în ceea ce priveşte Codul Fiscal. De ce? Pentru că în acest moment, este o diferenţă imensă, între impozitarea muncii cu aproape 45% şi impozitarea capitalului. Fiindcă toată pandemia şi efortul din pandemie a fost pe umerii celor cu venituri mici şi pensionari (..) Cel mai scump preţ l-au plătit cei cu boli cronice şi este evident că statul trebuie să intervină” a mai spus liderul PSD.

El a precizat că avem ”un Cod Fiscal cu excepţii de 64 de miliarde de lei”.

„Nu se mai poate continua, nu o spune numai Marcel Ciolacu, o spun toţi finanţiştii, mai mult, toţi auditorii externi care nu putem spune că sunt social-democraţi. Trebuie făcut ceva în România”, a declarat Ciolacu, precizând că de la aceste principii a pornit aceste discuţii pentru a veni cu ceva predictibil, pe primele şase luni, pe urmă peste un an de zile.

El a spus că o cerinţă pentru statul român este ca ANAF-ul, în maximum două săptămâni, să declanşeze procedura de digitalizare a ANAF, astfel încât în perioadele următoare, nu mâine, să existe o discuţie deschisă în coaliţie privind impozitarea progresivă.

Potrivit lui Ciolacu, actualul Cod Fiscal ”arată precum eram în Evul Mediu, când Papa emitea anumite bule, unor oameni, în urma unor privilegii”.

„Asta este realitatea în acest moment, sunt excepţii peste excepţii. Jocuri de noroc impozitate cu 1%, companii impozitate cu 1%, alte companii, dacă ai un angajat, ai 1%, dacă ai trei angajaţi, ai 3%, dacă soarele răsare din sud, nu din nord, ai 5%. Nu se poate continua într-un stat normal cu aşa ceva. Dorim să facem acest lucru? PSD este partener la acest lucru. Nu dorim să facem acest lucru? Le urăm succes şi să vină cu variantele cele mai bune pentru România, dar eu nu pot să nu observ că toate ţările economice dezvoltate au un sistem de impozitare progresiv”, a mai afirmat Ciolacu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW