Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu susține că în Europa există un trend al partidelor extremiste: „Este un pericol”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 12 decembrie 2023 Etichete: , ,

În cadrul interviului acordat luni seara la emisiunea Jurnalul de Seară de la Digi24, premierul României, Marcel Ciolacu, a subliniat că în Europa există o creștere a tendințelor extremiste, ceea ce reprezintă o amenințare. El a adăugat că „forțele democratice ar trebui, în loc să se atace prea mult, să facă un coridor sanitar împotriva acestor forme extremiste”.

„Există un trend crescător extremist. Este un pericol. Venim după o pandemie care a provocat niște mutații și anxietate. A fost frica de moarte, a existat o mortalitate excesivă în România. După, a venit o criză energetică, cu măsurile de compensare luate foarte târziu și când au fost luate, pe picior, ne-au adus costuri foarte mari. După asta, s-a declanșat un război, cu o criză de securitate majoră. Dacă ne uităm la piramida lui Maslow, vom înțelege mai multe și mutațiile și frica interioară a oamenilor”, a mai spus Ciolacu.

Totodată, premierul a menționat că în această perioadă, forțele democratice ar trebui să creeze un coridor sanitar împotriva tendințelor extremiste, în loc să se critice reciproc: „Acum vindem știri că vin emigranții, afgani, sirieni, deci există o manipulare, care din punctul meu de vedere, ca om politic, toți oamenii politici trebuie să vină să explice ce se întâmplă. Am văzut alegerile din Olanda, unde extrema a câștigat alegerile. Există un trend la nivel european. În SUA nu există acest trend, acolo e altfel democrația structurată și consolidată. Forțele democratice ar trebui, în loc să se atace prea mult, să facă un coridor sanitar împotriva acestor forme extremiste”, a conchis Marcel Ciolacu.

FOTO: Uniunea Europeană

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW