Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Suplimentăm azi cu peste 3 miliarde de lei bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 4 iulie 2024 Etichete: , ,

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi că Executivul va aloca peste 3 miliarde de lei în plus la bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate. Aceste credite de angajament sunt aprobate pentru a garanta continuitatea contractelor între casele de asigurări de sănătate și furnizorii de servicii medicale în al patrulea trimestru al acestui an, potrivit news.ro.

”Suplimentăm azi cu peste 3 miliarde de lei bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate. Sunt credite de angajament aprobate pentru a asigura continuitatea contractelor dintre casele de asigurări de sănătate şi furnizorii de servicii medicale, în trimestrul IV al acestui an”, a spus premierul în şedinţa de Guvern.

Liderul Guvernului a precizat că aceste contracte se referă la asistența medicală primară, dentară și specialitățile clinice. Ciolacu a mai afirmat că Guvernul va continua să promoveze învățământul dual, inclusiv prin intermediul Ministerului Agriculturii.

”Acesta va susţine cele 59 de licee tehnologice cu profil agricol. Vom finanţa lucrări de renovare şi creşterea eficienţei energetice a clădirilor, digitalizarea manualelor, modernizarea stagiilor de practică şi organizarea schimburilor de experienţă în alte ţări europene”, a ţinut să precizeze premierul.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, anunţă joi că bugetul Ministerului Sănătăţii pe anul 2024 se suplimentează cu suma totală de 3,039 miliarde lei credite de angajament şi 39 milioane lei credite bugetare, pentru a asigura continuitate în acordarea materialelor şi prestărilor de servicii medicale, dar şi pentru plata cheltuielilor aferente personalului propriu al caselor de asigurări de sănătate şi al CNAS. El mai arată că peste 6 miliarde lei pleacă lunar de la Ministerul Finanţelor către sănătate, iar comparativ cu anul trecut, au o creştere de aproximativ 30% a cheltuielilor Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

”3 miliarde în plus pentru sănătatea românilor. În luna mai, la momentul la care suplimentam bugetul CNAS cu 10 miliarde lei, vă anunţam că protejăm veniturile medicilor de familie şi veniturile specialiştilor din ambulatorii, care au rămas neschimbate. Mai mult, promiteam atunci că vom încerca să identificăm, treptat, modalităţi de stimulare a medicilor de familie şi a medicilor din ambulatoriul de specialitate pentru specialităţi clinice, pentru monitorizarea pacienţilor cu afecţiuni cronice”, anunţă ministrul Finanţelor într-o postare.

”Astăzi, pot să vă anunţ că bugetul Ministerului Sănătăţii pe anul 2024 se suplimentează cu suma totală de 3,039 miliarde lei credite de angajament şi 39 milioane lei credite bugetare, pentru a asigura continuitate în acordarea materialelor şi prestărilor de servicii medicale, dar şi pentru plata cheltuielilor aferente personalului propriu al caselor de asigurări de sănătate şi al CNAS”, spune ministrul.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW