Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le luăm până în 1 iunie. Nu înseamnă că mărim taxe

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 16 mai 2022

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni, că până pe 1 iunie coaliția de la guvernare va adopta „mai multe măsuri fiscale”, menționând că nu vor fi crescute taxele. Președintele Camerei Deputaților a precizat că va fi vorba de o „redimensionare și reașezare” a impozitelor.

Avem un pachet – „Susținem România”  (n.r. Sprijin pentru România)- în implementare, căutăm soluții să venim cu alte măsuri în perioada următoare. Cel mai bine e să ne terminăm discuțiile și să avem toate cifrele din interiorul guvernului, apoi vom lua decizia politică pe care o să o anunțăm cu prim-ministrul”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la sediul PSD.

Președintele PSD a precizat că modificările aduse Codului fiscal trebuie adoptate până la 1 iunie, întrucât bugetul de stat pe anul 2023 va fi construit în funcție măsurile adoptate de Guvern.

Sunt mai multe măsuri fiscale pe care cred că va trebui să le luăm, să le prezentăm până în 1 iunie(…)Trebuie făcută o analiză foarte clară până la 1 iunie(…)Există și o redimensionare și o reașezare a impozitelor astfel încât să fie o colectare mai bună, dar nu înseamnă că mărim taxe”, a adăugat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a menționat că susține, în continuare, introducerea impozitului progresiv.

Ori intrăm într-o logică cum e toată lumea, țările dezvoltate, ori ne mințim cu această cotă unică care nu mai este unică, de fapt”, a precizat șeful social-democraților.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW