Thursday, December 2, 2021
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Sub nicio formă PSD nu votează un guvern al actualei puteri

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 15 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, anunţă că PSD va participa la şedinţa de învestitură a noului guvern doar dacă partidele din opoziţie vor asigura cvorumul. Pe de altă parte, Ciolacu spune că PSD menţine decizia de a nu vota Guvernul propus de Ludovic Orban, dar şi că nu se va ajunge la alegeri anticipate.

Ciolacu nu precizează însă care va fi soluția pentru a nu se ajunge la alegeri anticipate.

„La Constituţie scrie foarte clar: termenul premierului desemnat să vină în faţa Parlamentului este de zece zile. La Parlament o să convocăm Birourile Permanente Reunite pentru o discuţie cu premierul desemnat şi vom face calendarul. Noi am avut la Camera Deputaţilor şi un vot, cu colegii din Camera Deputaţilor. Este şi o decizie discutată în Comitetul Executiv, sub nicio formă PSD-ul nu votează un guvern al actualei puteri, mai mult, în orice democraţie, oriunde în lumea asta unde există democraţie, majoritatea asigură cvorum. În cazul în care majoritatea actuală formată din cele cinci partide vor asigura cvorumul, vom participa şi noi la şedinţă. Nu asigură cvorumul, nu are rost să participăm. Dacă va exista cvorum, vor participa şi parlamentarii PSD. Nu va exista cvorum, înseamnă că nu există o majoritate, cvorumul este dat de acelaşi număr de 233 de parlamentari care au trecut şi moţiunea de cenzură, minimum”, a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că, în cazul în care nu trece Guvernul, se va ajunge la o perioadă de „incertitudine politică”.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW