Tuesday, August 16, 2022
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu spune că un guvern PSD-PNL este cea mai bună soluție în acest moment

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 5 noiembrie 2021

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 5 noiembrie, că cea mai bună soluție în acest moment pentru România este un guvern PNL-PSD. 

Întrebat astăzi câte șanse dă unui Guvern cu PNL, liderul social-democraților a apreciat că este cea mai bună soluție pentru țara noastră, având în vedere criza politică ce ține de mai bine de două luni.

„Eu cred că este cea mai bună soluție în acest moment. Sunt ferm convins că întoarcerea la români este necesară, pentru că s-a făcut un acces la guvernare prin foarte multe minciuni, dar cred că România nu-și permite în acest moment o astfel de abordare. Cei de la IMM-uri și antreprenorii mi-au confirmat această teamă – România nu mai poate să continue într-o criză politică”, a declarat liderul social-democraților vineri, 5 noiembrie.

Ciolacu a mai afirmat că, momentan, a avut loc o primă întâlnire și „o să continuăm să avem astfel de întâlniri și poate vom ajunge la prioritățile românilor și vom continua în direcția corectă”.

Întrebat dacă PSD va accepta un premier dat de liberali, Ciolacu a evitat să dea un răspuns clar, dar a menționat că „dl Florin Cîțu a realizat că nu mai poate să fie premierul României, ceea ce e un lucru foarte important”.

Președintele PSD a mai adăugat, între altele, că este necesar ca UDMR și minoritățile naționale să fie prinse în „această contrucție politică”, întrebat dacă social-democrații sunt de acord ca UDMR să facă parte dintr-o eventuală coaliție de guvernare cu liberalii și PSD.

Florin Cîțu, liderul PNL, a anunțat vineri, 5 noiembrie, că liberalii vor decide luni, 8 noiembrie, în cadrul unei ședințe a Biroului Politic Național (BPN), dacă vor continua negocierile cu USR sau cu PSD pentru formarea unei majorități care să dea noul guvern.

Liderul PNL a precizat că discuțiile purtate cu social-democrații au fost bune și s-a declarat dezamăgit de o declarație făcută de Dacian Cioloș.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW