Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu speră ca USR să răspundă penal pentru cum a condus Ministerul Sănătății UPDATE Cum îi răspund foștii miniștri USR

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 6 decembrie 2021

UPDATE 2 Și Ioana Mihăilă a reacționat la afirmația președintelui PSD, la solicitarea Main News. Ea și-a exprimat speranța ca nivelul de transparență să fie păstrat la Ministerul Sănătății, condus în prezent de Alexandru Rafila (PSD).

„Aș vrea să spun că mă surprinde Marcel Ciolacu. Din păcate nu e cazul. Experiența managementului PSD în sănătate ne arată că miniștrii acestui partid au păstorit dezastre uriașe, uneori cu urmări în anchete penale.

Eu sper ca măcar nivelul de transparență să fie păstrat la Ministerul Sănătății, deși cel mai bine ar fi ca PSD să performeze cel puțin la fel de bine ca USR în interesul pacienților. De altfel, acuma, au și o hartă clară: reformele din PNRR. Este un instrument vital pentru România, alături de celelalte fonduri europene disponibile.

E un motiv să mulțumească USR, nu să ne acuze”, a declarat pentru Main News Ioana Mihăilă.

UPDATE 1 Vlad Voiculescu, fost ministru USR al Sănătății, a precizat, la solicitarea Main News, că „ultimii trei miniștri ai Sănătății din PSD – Bănicioiu, Bodog, Pintea – au fost penali. Stând între hoți, ba chiar păstorindu-i, Marcel Ciolacu nu mai face diferența”.

Știrea inițială

Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, a declarat duminică, 5 decembrie, că speră ca cei de la USR să răspundă penal pentru cum au condus Ministerul Sănătății, atunci când partidul condus acum de Dacian Cioloș făcea parte din coaliția de guvernare. USR a avut doi miniștri la Sănătate: Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Vlad Voiculescu a fost revocat din funcție în luna aprilie de premierul de la acea vreme, Florin Cîțu, iar Ioana Mihăilă și-a dat demisia din fruntea MS, alături de restul miniștrilor USR, în luna septembrie, când s-a rupt fosta coaliție de guvernare PNL-USR-UDMR.

„Cum a condus USR-ul Ministerul Sănătății este inadmisibil. Eu sper… văd că tot mai scot capul de parcă nici n-au fost la guvernare. Tot ce s-a întâmplat în sistemul de sănătate și nu numai cu COVID-ul, neaccesul bolnavilor cronici la sistemul de sănătate și așa mai departe, eu sper să răspundă penal pentru aceste lucruri”, a declarat Marcel Ciolacu duminică seara, la Antena 3.

El a fost întrebat despre legea certificatului COVID, dar Ciolacu a reiterat că specialiștii trebuie lăsați să comunice pe marginea acestui subiect, argumentând că ministrul Sănătății, Alexandru „Rafila este îndreptățit să explice în ce constă această lege”.

Întrebat de ce alte țări au o rată de vaccinare mai mare decât a României, liderul PSD a răspuns că „a fost o neîncredere în autorități”, din cauza modului în care a fost condus MS de miniștrii USR.

„(…) Nu numai corupția ucide, ci și incompetența și neglijența și trebuie să răspunzi. Când îți asumi asemenea demnități trebuie să te uiți în oglindă, dacă faci față sau nu, mai ales în momente atât de grele pentru România”, a adăugat el.

Luni, 6 decembrie, are loc o ședință a coaliției, începând cu ora 18:00. Potrivit unor surse Main News, în cadrul întrevederii va fi discutat și certificatul verde, între altele.

Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW