Friday, April 26, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Soluția unui guvern minoritar este o greșeală foarte mare. Nu putem susține așa ceva

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 29 octombrie 2021

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a reiterat vineri, 29 octombrie, că social-democrații nu vor vota pentru un guvern minoritar PNL-UDMR, argumentând că „este o greșeală foarte mare”, în condițiile în care țara se confruntă cu mai multe crize – sanitară, politică, socială.

„PSD rămâne consecvent și consideră că soluția unui guvern minoritar este o greșeală foarte mare. Nu putem susține așa ceva. Când ai de-a face cu patru crize – economică, socială, sanitară și politică. Nu poți trece prin aceste crize cu un guvern minoritar. Îți trebuie un guvern stabil, cu o majoritate în Parlamentul României.

Este o ruptură între Guvern și Parlament. Știu că au existat guverne minoritare în România, dar nu într-o astfel de situație de criză. Cu certitudine, PSD nu va vota un guvern minoritar. Nu este luată o decizie în acest sens, dar acest lucru o să recomand colegilor mei. România nu are nevoie în acest moment de un guvern minoritar”, a declarat șeful PSD vineri dimineață.

Întrebat dacă este prea târziu pentru varianta unui guvern tehnocrat, Ciolacu a replicat că nu este târziu pentru nicio variantă.

Șeful PSD a mai afirmat că social-democrații sunt deschiși la orice variantă și a apreciat că în acest moment există șanse pentru declanșarea alegerilor anticipate, ceea nu este o „catastrofă”.

Context

PNL nu a renunțat la varianta unui guvern minoritar PNL-UDMR, decizia fiind luată după întâlnirea de joi seara, 28 octombrie, dintre liberali și președintele Klaus Iohannis. Liberalii se întrunesc vineri, 29 octombrie, la ora 15:00, într-o ședință a Biroului Executiv, în care ar trebui stabilită varianta finală a Cabinetului Ciucă, urmând ca apoi conducerea extinsă a partidului, Biroul Politic Național, să o aprobe.

Între timp, după discuțiile liberalilor cu președintele Klaus Iohannis, a apărut pe surse lista posibililor miniștri din Cabinetul Ciucă:

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW