Saturday, December 5, 2020
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu, solicitări către Guvernul Orban: Rambursarea rapidă a obligațiilor statului către mediul privat/ Suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 10 miliarde de lei

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 15 martie 2020 Etichete: , , ,

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că s-a întâlnit cu oamenii de afaceri din România și a realizat o serie de măsuri economice pe care Guvernul Orban trebuie să le ia. Social-democratul solicită Executivului să ia o serie de măsuri economice și sociale, în prima ședință a Executivului de săptămâna viitoare, în contextul epidemiei de coronavirus.

”M-am întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri românesc. La fel ca cetățenii, și ei sunt loviți crunt de epidemia COVID-19.

Suntem doar la începutul crizei. Nu trebuie să așteptăm ca românii să-și piardă locurile de muncă sau ca firmele românești să se închidă. Trebuie să prevenim aceste lucruri!

Chiar din prima ședință de guvern de săptămâna viitoare, Guvernul TREBUIE să ia următoarele măsuri:

1. Măsuri economice

– Amânarea pentru 3-6 luni a plății contribuțiilor și a impozitului pe venit pentru angajații IMM-urilor din sectoarele puternic afectate de impactul negativ al crizei coronavirus.

– Extinderea schemelor de ajutor de stat pentru IMM-uri și acordarea unor compensații din sprijinul de minimis.

– Rambursarea rapidă a obligațiilor statului către mediul privat (TVA cu control ulterior, concedii medicale, datoriile regiilor și companiilor cu capital majoritar de stat).

2. Măsuri sociale

– Suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 10 miliarde de lei, în vederea achiziționării de medicamente, materiale și echipamente medicale.

– Asigurarea gratuită de medicamente, materiale și echipamente medicale, prin intermediul medicilor de familie.

– Asigurarea plății facturilor pentru utilități și suspendarea pentru 3 luni a plății ratelor bancare pentru persoanele aflate în izolare/carantină.

Nu este timp de pierdut! Treceți la treabă!”, a anunțat Marcel Ciolacu.

”PSD continuă să acționeze responsabil, nu fugim și nici nu ne ascundem!”, mai precizează Ciolacu.

Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW