Friday, January 28, 2022
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu solicită măsuri economice pentru sprijinirea mediului de afaceri afectat de COVID-19 / Proiect de lege depus de PSD

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 18 martie 2020 Etichete: , , , ,

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a solicitat implementarea de urgență de măsuri economice pentru sprijinirea mediului de afaceri, afectat de măsurile întreprinse împotriva pandemiei de COVID-19.

„Decretarea stării de urgență trebuia, imediat, însoțită de pachetul de măsuri economice. Nu s-a întâmplat acest lucru. Iar efectele asupra mediului de afaceri din România sunt devastatoare!  Industria auto din România a fost pusă pe butuci. Mii de angajați vor pleca în șomaj tehnic. Și este doar începutul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Proiect de lege depus de PSD

Conform proiectului de lege propus de social-democrați, salariații trimiși în șomaj tehnic vor primi 75% din salariul de bază sub forma unei indemnizații, neimpozabile, plătită din bugetul asigurărilor sociale de stat, pe toată durata menținerii stării de urgență.

Actul normativ mai propune o serie de măsuri privind prelungirea acordării indemnizației de șomaj, susținerea de către stat a contribuțiilor către Pilonul II de către salariații aflați în șomaj tehnic și reducerea contribuției asiguratorii pentru muncă, scutirea angajatorilor de plata celor 2,25% cu excepția sumelor corespunzătoare fondului de garantare a salariilor, obligația angajatorilor de a nu desființa locurile de muncă, ci doar de a le suspenda pe perioada stării de urgență, precum și obligația de a-i primi la muncă după încetarea stării de urgență.

Cu toate acestea, Partidul Social Democrat nu specifică și dacă a făcut un calcul privind impactul bugetar al acestor măsuri și care ar fi sursa de finanțare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW