Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu s-a răzgândit în privința restricțiilor pentru nevaccinați

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 20 octombrie 2021

După cum ne-am obișnuit în ultimii ani, pozițiile politicienilor asupra anumitor subiecte nu au termen de valabilitate mai mare decât al unor produse de panificație neambalate. Florin Cîțu declara sus și tare că nu va mai impune restricții, ba îi și acuza pe rivalii politici că ar urmări asta, urmând ca după câteva luni să-și schimbe radical abordarea. La fel a procedat premierul și în cazul plafonării prețurilor la utilități. 

Un alt exemplu de lipsă de consecvență în pozițiile publice este Marcel Ciolacu. Președintele PSD a solicitat marți, 19 octombrie, introducerea de restricții pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19.

„Care e primul la drept e care-l avem, dreptul la viaţă sau dreptul de a nu avea certificat verde? Eu am dreptul la viaţă. Nu vrei să te vaccinezi, atunci intri în nişte rigori impuse ca să nu mă îmbolnăveşti pe mine, fiindcă eu am un drept la viaţă. Fiindcă nu vrei să te vaccinezi, trebuie să intri în anumite restricţii”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi seară, în emisiunea moderată de Florin Călinescu la Prima Tv, citat de News.ro.

Ciolacu avea alte opinii

Pe 20 mai, Partidul Social Democrat, condus de Marcel Ciolacu, a solicitat printr-un comunicat de presă eliminarea restricțiilor pentru acces la anumite evenimente și activități pentru persoanele nevaccinate

„PSD solicită Guvernului să anuleze imediat măsurile care introduc discriminarea cetățenilor în funcție de vaccinarea anti-COVID. Este inacceptabil ca Guvernul să condiționeze drepturi și libertăți cetățenești în funcție de administrarea vaccinului anti-COVID, mai ales acum când a admis eșecul campaniei de vaccinare prin recunoașterea oficială că nu poate atinge țintele propuse inițial. Atâta timp cât accesul la vaccinul anti-COVID este gratuit pentru toți cetățenii, este necesar ca aceleași condiții de gratuitate să fie garantate și pentru ceilalți români care optează pentru testarea PCR sau de tip antigen”, transmit social-democrații într-un comunicat de presă.

Pe 6 octombrie, în contextul exploziei numărului de infectări și al colapsului sistemului sanitar, Marcel Ciolacu nu a mai atacat restricțiile pe baza certificatului digital în integralitate, însă a criticat dur executivul că a exclus testarea pentru obținerea documentului de acces.

„În România lui Iohannis și Cîțu, testarea care, alături de vaccinare și trecerea prin boală, a stat la baza apariției certificatului digital COVID la nivel european, este, practic, anulată prin Hotărâre de Guvern! Românii care se testează nu mai au, efectiv, nici un drept!”, preciza liderul PSD.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/marcel-ciolacu-s-a-razgandit-in-privinta-restrictiilor-pentru-nevaccinati/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *