Saturday, June 29, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu s-a dus la România – Ucraina pe banii Guvernului. Tertipul folosit de premier

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 18 iunie 2024

Aflat în plină campanie de imagine în perspectiva alegerilor prezidențiale, premierul Marcel Ciolacu a vizionat de pe Allianz Arena victoria României în fața Ucrainei, 3-0, în primul meci al naționalei la Campionatul European. 

Deplasarea lui Ciolacu, care este însoțit alți cinci miniștri, s-a făcut pe banii Guvernului. Motivul oficial a fost „marcarea a 25 de ani de relaţii bilaterale româno-bavareze”. Teribilă coincidență.

Potrivit reprezentanților Guvernului, în prima zi, luni, Ciolacu a avut pe agendă programată doar o cină la Castelul Nymphenburg din Munchen, împreună cu reprezentanți ai diasporei, ai etnicilor germani din România, ai sașilor și ai șvabilor, precum și ai cultelor.

Nici marți programul premierului nu cuprinde întâlniri la nivel înalt. Ciolacu va fi primit de către prim-ministrul Statului Liber Bavaria, Markus Söder, la sediul Cancelariei de Stat Bavareze, cu care va avea, ulterior, și o întrevedere tête-à-tête. De asemenea, cele două guverne, român și bavarez, vor avea o ședință comună.

„Vor trece în revistă elementele reprezentative în relațiile bilaterale, vor discuta despre viitorul statelor candidate la aderarea la Uniunea Europeană din Balcanii de Vest, Ucraina și Republica Moldova și Strategia UE pentru Regiunea Dunării, despre situația de securitate în Europa, cu accent pe situația din Ucraina și măsurile care au fost luate pentru sprijinirea țării vecine. Agenda de discuții cuprinde și alte subiecte, precum cooperarea în domeniul securității, fenomenul migrației, Spațiul Schengen, educație și cercetare. Totodată, cele două delegații guvernamentale vor semna un memorandum pe tema antreprenoriatului, IMMurilor și Start-Up-urilor”, a transmis Guvernul.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW