Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu, răspuns pentru președintele României: Nu acuza PSD că nu face majoritate în locul tău pentru a-ţi pica guvernul tău

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 20 februarie 2020 Etichete: , , , , , ,

După ce Klaus Iohannis a criticat decizia PSD de a boicota votul de învestire a Guvernului Orban II, președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu a afirmat că social-democrații nu sunt obligați să asigure majoritatea în Parlament pentru „a pica Guvernul”.

„Sunt două chestiuni, într-adevăr. Şi o concluzie! Prima. Premierul este desemnat să guverneze, nu să pice. Acesta este spiritul Constituţiei. A doua. Atunci când refuzi o propunere responsabilă, un premier capabil să formeze o majoritate pentru învestire, înseamnă că eşti sigur că ai voturile necesare şi pentru pasul doi. Vrei să guvernezi, îţi votezi guvernul! Vrei să te faci de râs şi să nu-ţi votezi propriul guvern? Treaba ta! Dar nu acuza PSD că nu face majoritate în locul tău pentru a-ţi pica guvernul tău! Deci cine este responsabil pentru declanşarea crizei şi aruncarea României în instabilitate politică şi economică, domnule Iohannis?!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a spus că PSD ar trebui să-și reconsidere decizia referitoare la refuzul de a participa la votul de învestitură a Guvernului PNL.  Votul de învestire a cabinetului condus de Ludovic Orban  urmează să fie dat luni, 24 februarie.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW