Tuesday, November 30, 2021
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: PSD va contesta la Curtea Constituțională numirile la TVR și SRR

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 mai 2021

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va sesiza Curtea Constituțională în legătură cu numirile făcute de coaliția de guvernare în fruntea TVR și a radioului public.  

„S-au făcut nişte numiri interimare la radioul public şi la televiziunea publică, o forţare a regulamentului şedinţelor comune. Sunt patru state europene într-o anchetă a Comisiei Europene pentru schimbările abuzive de la televiziunile publice din ţările respective. Categoric, PSD va contesta la CCR aceste numiri interimare de la radio şi de la TVR. (…) Eu mă refer la proceduri, nu la persoane. Nu vreau să atac pe nimeni personal. Vom ataca şi la CCR, vom scrie şi la Comisia Europeană şi cred că nu vor mai fi patru state investigate, o să fie cinci state investigate, inclusiv România. Nu poţi să pici un raport, rămâne instituia fără director şi să spui că într-o oră ţinem comisie şi haideţi să facem propuneri. Cine a auzit aşa ceva? A fost ceva anticipat, deja aranjat, de aceea PSD nici nu a avut propuneri”, a afirmat Ciolacu, la DC News.

Context

Doina Gradea și Georgică Severin au fost demiși marți din fruntea TVR, respectiv a radioului public, după ce Parlamentul a respins rapoartele de activitate pe anii 2017, 2018 și 201. În locul lor au fost numiți ca directori interimari Ramona Săseanu, la TVR, și Liviu Popescu, la radio.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW