Saturday, May 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu propune excluderea lui Dumitru Coarnă din PSD, după întâlnirea cu ambasadorul rus UPDATE Reacția deputatului

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 31 martie 2022

UPDATE Deputatul Dumitru Coarnă a declarat joi, 31 martie, că este surprins de anunţul liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu potrivit căruia va propune excluderea sa din PSD. El a adăugat că dacă partidul va hotărî excluderea sa, atunci va respecta decizia.

„Propunerea dumnealui o respect, dacă aceasta este dorinţa dumnealui sau a partidului. M-a luat prin surprindere şi pe mine acest lucru. Eu nu am nicio problemă dacă PSD doreşte să mă excludă, domnul Ciolacu. Foarte bine. Respect decizia. Chiar m-a luat prin surprindere. O să rămân independent, dacă voi exclus. Nu am niciun proiect, nu am discutat cu nimeni”, a declarat Dumitru Coarnă, joi pentru News.ro.

Știrea inițială

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunțat joi, 31 martie, că va propunerea excluderea lui Dumitru Coarnă din partid, după ce deputatul a participat la o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse în România, Valeri Kuzmin. 

„Voi propune excluderea domnului deputat Dumitru Coarnă din Partidul Social Democrat, în prima ședință a conducerii partidului. Acțiunile domnului Coarnă sunt total contrare viziunii PSD despre democrație, libertate și drepturile fundamentale. PSD este un partid pro-european, care a avut un rol decisiv în aderarea României la Uniunea Europeană și NATO și care condamnă ferm agresiunea armată a Ucrainei de către Federația Rusă”, a transmis președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Coarnă a fost la Ambasada Rusiei alături de Șoșoacă

Dumitru Coarnă a participat miercuri, 30 martie, alături de parlamentarii Diana Șoșoacă, Mihai Lasca și Francisc Tobă, la o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin.

În cadrul întâlnirii, care a avut loc la solicitarea parlamentarilor români, aceștia ar fi prezentat o așa-zisă „poziție de neutralitate” a României. Tema „neutralității” este des utilizată în discursul propagandistic al oficialilor ruși. Prin „neutralitatea” unui stat aceștia înțeleg, pe lângă lipsa apartenenței la NATO și Uniunea Europeană, menținerea unor legături strânse cu Federația Rusă și chiar poziționarea în sfera de influență rusă.

Dumitru Coarnă: Am exprimat deschiderea pentru negocieri de pace la București, în „Casa Poporului”

Totodată, aceștia susțin că i-ar fi propus ambasadorului Kuzmin organizarea unor negocieri de pace la București, în „Casa Poporului”.

„Am avut o întâlnire cu ambasadorul Federației Ruse, domnul Valeri Kuzmin, pe tema memoriului legat de pacea de la București. Am trimis tuturor ambasadelor implicate și ambasadei SUA. Singurii care ne-au invitat au fost cei de la Ambasada Rusiei. Acolo am discutat poziția noastră, în sensul neimplicării României în război. Ne-am exprimat deschiderea că, dacă consideră că se poate, să discutăm despre pace la București, în Casa Poporului, că avem spațiu”, a declarat Dumitru Coarnă pentru Mainnews.ro.

Rugat să comenteze agresiunea militară rusă, Coarnă a insistat că România ar trebui să rămână neutră în acest conflict iar sprijinul să fie doar de ordin umanitar, menționând că este împotriva războiului.

„Ca să am o părere trebuie să vorbesc cu toate părțile. Așteptăm și invitația celor din Ucraina. Am vorbit la telefon și urmează să ne vedem. Ca idee, eu sunt împotriva războiului, nu aduce nimic bun. Războiul aduce numai moarte, probleme economice, sociale… Noi ne-am exprimat poziția de neutralitate, că nu ne implicăm militar, ne implicăm doar umanitar și ne-am exprimat disponibilitate pentru negocieri de pace la București. Ambasadorul Kuzmin ne-a spus că, deocamdată, negocierile se desfășoară în Turcia”, a mai afirmat Dumitru Coarnă.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 32838 more Information to that Topic: mainnews.ro/marcel-ciolacu-propune-excluderea-lui-dumitru-coarna-din-psd-dupa-intalnirea-cu-ambasadorul-rus/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW