Saturday, October 1, 2022
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu promite că pachetul social va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 14 decembrie 2021

Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, a anunțat marți, 14 decembrie, că pachetul social va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022 . Alocațiile vor fi majorate, pensia minimă va crește, iar persoanele cu dizabilități vor primi a 13-a indemnizație, între altele.

„Pachetul social, condiția impusă de PSD pentru a intra la guvernare, va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022. Așa cum am promis, alocațiile vor fi majorate pentru copiii între 0-2 ani și cei cu dizabilități la 600 lei, iar pentru copiii între 2-18 ani la 243 lei.
Așa cum am promis, persoanele cu dizabilități vor primi a 13-a indemnizație.

Așa cum am promis, pensia minimă va crește de la 800 la 1.000 lei, iar pentru restul pensiilor creșterea va fi de 10%. În același timp, în luna ianuarie, toți pensionarii cu pensii până în 1.600 de lei vor primi un ajutor pentru iarnă astfel încât toți vor ajunge în ianuarie la suma de 2.200 lei (pensie + ajutor)”, a scris Marcel Ciolacu marți, 14 decembrie, pe contul său de Facebook.

Președintele social-democraților a explicat că acesta „este un prim pas pentru a menține puterea de cumpărare a românilor”, în condițiile în care „toate prețurile au explodat în cursul ultimului an”.

De asemenea, el promite că, pe măsură ce economia își va reveni, vor fi găsite soluții pentru a continua creșterea veniturilor tuturor românilor, nu doar a celor „mai vulnerabili”.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW