Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu profită de scandalul alegerilor din PNL și îl atacă pe Florin Cîțu: După ce a ratat țintele de vaccinare, se preface că nu înțelege de ce

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 iulie 2021

Marcel Ciolacu a intervenit, miercuri, în scandalul dintre cei doi candidați pentru șefia Partidului Național Liberal, afirmând că premierul Florin Cîțu a ratat toate țintele legate de campania de vaccinare și acum se preface că nu înțelege de ce. 

După ce a ratat – #bigtime – toate țintele de vaccinare, coordonatorul principal al campaniei, premierul Cîțu, se preface că nu înțelege de ce. Dacă ar scoate capul din întâlnirile cu primarii din partid, adevărul i-ar exploda în față”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Liderul opoziției îl acuză pe premier că în ultima vreme s-a implicat în campania internă din PNL, ignorând, astfel, nevoile României, printre care se regăsesc Campania de vaccinare împotriva COVID-19 și pregătirea pentru un nou posibil val 4 al pandemiei.

Pentru că ați oprit vaccinul la granița marilor orașe și nu v-a păsat absolut deloc că există și o Românie #rurală, care avea nevoie de o strategie diferită! Mai mult, nu ați făcut niciun fel de #parteneriat cu administrațiile locale; nu le-ați dat nicio atribuție primarilor în afară să îi cocoșați, ca și anul trecut, cu tot felul de costuri legate de organizarea centrelor de vaccinare. Cât de ticălos să fii să dai acum vina tot pe ei, când toată comanda este la voi și la DSP-ul politizat de voi! Cât de ticălos să fii să vrei ca nota de plată să fie plătită tot de români prin noi și noi restricții absurde?!”, a adăugat șeful PSD.

Contre între candidații la șefia PNL. Campania de vaccinare în prim-plan

Declarațiile liderului PSD vin în contextul în care Ludovic Orban și Florin Cîțu, cei doi candidați pentru șefia PNL, s-au contrat pe marginea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Actualul președinte PNL a fost întrebat, marți, cum comentează țintele ratate de Guvern în ceea ce privește numărul persoanelor imunizate.

Cine a stabilit țintele trebuia să le urmărească. În ceea ce mă privește, eu m-am ferit întotdeauna de ținte, atât timp cât nu au existat evaluări foarte serioase”, a declarat Ludovic Orban, marți, la finalul ședinței coaliției de la guvernare.

Președintele Camerei Deputaților arată că liderii coaliției au discutat modalități de a găsi soluții pentru a facilita accesul românilor la vaccinare, inclusiv prin acordarea unor stimulente, într-o ședință în care premierul a lipsit.

Acestea nu sunt ţinte şi nu sunt obiective ale unei guvernări, sunt estimări care au venit din partea unor specialişti. Am auzit această declaraţie şi m-a mâhnit. Aş fi vrut de fapt să aud mai mult despre ce a făcut domnul Ludovic Orban pentru campania de vaccinare. Ce resurse a folosit în PNL pentru campania de vaccinare, unde, cât s-a implicat ca preşedinte al partidului”, este reacția dată de Florin Cîțu, marți seară, la Digi24.

Premierul se declară „mâhnit” că Ludovic Orban nu a lăudat Guvernul în ultimele 2 luni, de când și-a anunțat candidatura la șefia PNL, și susține că și-ar fi dorit ca președintele liberalilor să se implice mai mult în campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Aş fi vrut să văd mai multe exemple despre cum a reuşit, printr-o campanie, să facă să se vaccineze oamenii. Acestea sunt mesajele pe care vreau să le văd la liderii politici de astăzi din România. Nu mă aştept de la PSD. Nu l-am văzut pe domnul Ciolacu să meargă într-un centru de vaccinare, dar mă aşteptam de la preşedintele celui mai mare partid din coaliţia de guvernare să vină şi să susţină campania de vaccinare”, susține Cîțu.

Țintele Campaniei de vaccinare asumate de Guvern

La începutul anului, Florin Cîțu a declarat în mai multe rânduri că obiectivul Guvernului este de a avea 10 milioane de cetățeni vaccinați până la finalul lunii septembrie.

„Obiectivul Guvernului este vaccinarea a peste 10 milioane de oameni în septembrie. Vom avea suficiente doze de vaccin, vom mai deschide centre noi de vaccinare, trebuie doar ca romanii sa își dorească sa fie imunizați. Este singura cale de a învinge pandemia și de a reveni la o viata apropiată de cea normală, pana in această vară”a scris Florin Cîțu, pe Facebook, la finalul lunii martie.

Ulterior, în luna mai, chiar și președintele Klaus Iohannis declara că autoritățile au stabilit mai multe ținte de vaccinare pentru lunile iunie, iulie și august.

În ședința de astăzi am stabilit ținte de vaccinare: la 1 iunie – 5 milioane. 1 iulie – 6 milioane. 1 august – 7 milioane. De ce aceste date, am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare. Am dorit să avem un calendar care cuprinde întreaga perioadă de vară. Ne pregătim de relaxare, însă trebuie să fie precaută. Trebuie să scăpăm de pandemie, nu vrem să relaxăm în iunie, ca să revenim cu restricții în august”, declara Klaus Iohannis, pe 13 mai, înainte de a anunța primele măsuri de relaxare.

În schimb, ritmul campaniei de vaccinare a fost într-o continuă scădere, iar, în acest moment, numărul persoanelor care primesc prima doză este de aproximativ 10.000 pe zi. În total, 4.961.855 de români au fost vaccinați împotriva COVID-19 până pe 28 iulie.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW