Thursday, April 9, 2020
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților: voi propune desființarea Comisiei Iordache care a modificat Codurile Penale

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 30 iulie 2019 Etichete: , ,

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, va propune desființarea Comisiei „Iordache”, cea care a modificat Codurile penale, recent declarate neconstituționale, pentru a doua oară, de CCR.  Ciolacu susține că transpunerea deciziei CCR privind Codurile penale se va face în Comisia juridică a Parlamentului. 

„Am luat act ieri de decizia CCR. Mai mult ca sigur, am anunţat deja că o să avem o nouă abordare. În primul rând, o să propun colegilor mei desfiinţarea comisiei Iordache sau comisia specială care s-a ocupat de modificările de justiţie, a codurilor penale, a codurilor de procedură penală. Ele o să intre într-un parcurs parlamentar normal. În primul rând la Senat, ca şi primă Cameră sesizată, în Comisiile juridice. Se pare că funcţionalitatea comisiei speciale nu a fost cea dorită, dimpotrivă ea a avut un impact public negativ şi asupra partidului pe care îl reprezint, dar şi asupra instituţiei Parlamentul României. O să avem o abordare, în primul rând priorităţile fiind deciziile neconstituţionale deja declarate de către CCR şi pe urmă o să vedem dacă este oportun o altă modificare atât la codurile penale, cât şi la codurile de procedură penală”, a declarat Marcel Ciolacu, în Parlament.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că transpunerea deciziei CCR privind Codurile penale se va face în respectând procedurile parlamentare, în cadrul Comisiei juridice.

Codul penal şi Codul de procedură penală au fost declarate de CCR neconstituţionale în ansamblul lor. Astfel, procesul de revizuire al Codurilor penale va trebui reluat de la zero. Curtea transmite că în cazul Codului de procedură penală Parlamentul nu a respectat limitele procedurii de reexaminare.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW