Wednesday, November 30, 2022
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu o felicită pe Maia Sandu pentru victoria în alegeri după ce ani de zile PSD l-a susținut pe oligarhul Plahotniuc

By Vîrban Robert , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 12 iulie 2021

După ce Partidul Social Democrat a colaborat activ cu Partidului Democrat, în perioada în care formațiunea era condusă de oligarhul Vladimir Plahotniuc, iar în ultima perioadă liderii liderii social-democrați au început să strângă relațiile cu PSRM, Marcel Ciolacu a transmis un mesaj de felicitare Partidul Acțiune și Solidaritate, al președintelui Maia Sandu, după victoria obținută în alegerile parlamentare. 

„Veşti extraordinare de la fraţii noştri din Republica Moldova! Tot respectul şi admiraţia pentru cetăţenii moldoveni! Au dat o nouă dovadă că vor să-şi construiască un viitor european! Salutăm victoria Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) în alegerile anticipate”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare, trei asociații de magistrați din România, apropiate de PSD și cunoscute pentru pozițiile anti-DNA, s-au implicat împotriva Partidului Acțiune și Solidaritate, al președintei Maia Sandu, pe care au acuzat-o că vrea să-și subordoneze justiția. Comunicatul, publicat întâi pe portalul stiripesurse.ro, deținut de Iosif Buble, soțul deputatei PSD Diana Tușa, a fost imediat preluat de întreaga suită de site-uri afiliate Partidului Socialiștilor dar și de Spurnik.md, portalul guvernamental rus de propagandă pro-Kremlin.

Partidul Acțiune și Solidaritate, formațiune de orientare pro-europeană, a câștigat alegerile parlamentare anticipate și obținut majoritatea în Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit rezultatelor anunțate de Comisia Electorală Centrală, PAS a înregistrat 52,8% dintre voturi în timp ce Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, afiliat Moscovei, 27,17%.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW