Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu nu exclude retragerea lui Cătălin Cîrstoiu: „Trebuie să iasă public și să explice aceste acuzații”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 17 aprilie 2024

Cătălin Cîrstoiu ar putea fi forțat să renunțe la candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, pe fondul problemelor de integritate dezvăluite de către presă. Întrebat miercuri despre această ipoteză care a început să prindă contur în ultimele zile, președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu a infirmat-o. 

Cătălin Cîrstoiu a rămas, deocamdată, candidatul PSD-PNL pentru funcția de primar general al Capitalei, însă scorul slab din sondajele de opinie și totodată problemele de integritate ar putea fi fatale candidaturii sale.

Surse politice au indicat pentru Digi24 faptul că PSD ar putea susține neoficial candidatura lui Piedone, dar opoziția vehementă a liberalilor ar putea duce la ruperea oficială a coaliției.

Cîrstoiu ar putea fi retras

Întrebat miercuri despre această ipoteza retragerii lui Cătălin Cîrstoiu, Marcel Ciolacu nu a infirmat-o, subliniind faptul că medicul va trebui să clarifice suspiciunile de incompatibilitate.

„În momentul de față abordarea cea mai corectă este ca domnul doctor Cătălin Cîrstoiu si sa răspundă la toate acuzațiile. Am avut discuții în coaliție. Primul pas este să țină această conferință. Domnul Cîrstoiu trebuie să iasă public și să explice aceste acuzații. (…) Nu mie trebuie să îmi explice. Dânsul trebuie să explice bucureștenilor. Domnul Cîrstoiu nu este trimis în judecată. Cu adevărat trebuie să iasă să explice. Nu sunt nici procuror, nici judecător, nici inspector ANI, sunt prim-ministru al României”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, la insistențele jurnaliștilor care îl însoțesc în vizitele pe care le efectuează în Qatar și Emiratele Arabe Unite.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii