Saturday, April 1, 2023
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu nu crede că vor fi declanșate alegerile anticipate: Este un abuz democratic

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 10 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, nu crede că vor fi declanșate alegerile anticipate, dar spune că dacă acest lucru s-ar întâmpla, România ar fi aruncată “într-o criză politică superficială”.

„Nu cred că vor fi anticipate. Nu este o criză politică în România. Avem un președinte nou ales, un guvern minoritar, au mai fost guverne minoritare, avem un parlament funcțional. Nu văd unde e criza. Încep să nu înțeleg cine își asumă declanșarea unei crize politice în România”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, la Brăila.

Ciolacu mai susține că alegerile anticipate ar reprezenta un abuz democratic.

 „De ce se forțăm niște alegeri anticipate când anul acesta avem alegeri la termen? Pentru că ni se pare nouă că stăm mai bine în sondaje? Este un abuz democratic”, a mai adăugat Ciolacu.

În același timp, șeful PSD crede că ar fi o “greșeală politică” ca Ludovic Orban să-și dea demisia din fruntea Guvernului. Acest lucru are conduce la aruncarea României într-o „criză politică superficială”.

 „O demisie a domnului Orban ar însemnă o greșeală politică față de români și aruncarea României într-o criză politică superficială. Cine o va face trebuie să își asume cum și PSD și-a asumat greșeala când și-a demis propriul guvern”, susține președintele interimar al PSD.

Marcel Ciolacu a mai anunțat, vineri, la Brăila, că PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului PNL cu ocazia următoarei sesiuni parlamentare.

„Sper să găsim tema și mai ales sper ca formațiunile care au dat votul de învestitură să realizeze greșeala pe care au făcut-o și să vină alături de noi. Dacă moțiunea trece pașii constituționali sunt consultările cu președintele și posibilitatea creării unei noi majorități, lucru pe care noi nu îl excludem. Președintele trebuie să ia act de o nouă majoritate și să desemneze un nou premier din această majoritate”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban a declarat, după întâlnirea avută cu președintele Klaus Iohannis, la Cotroceni, că au hotărât ce cea mai bună variantă pentru România este declanșarea alegerilor anticipate.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW