Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Ne lipsesc în prezent 5-6 voturi/ Guvernul trebuia să îşi retragă asumarea

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 29 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că social- democrații vor depune moțiune de cenzură în Parlament mâine dimineață,  urmând  să fie stabilit calendarul demersului de demitere a Guvernului. Ciolacu a precizat că PSD mai are nevoie de cinci-șase voturi.

Nimeni până acum, în România, în cei 30 de ani de democrație, niciun Guvern nu și-a permis să vină cu modificări la legile electorale. Este cel mai evident abuz de putere. Mâine depunem moțiunea de cenzură, iar la prânz convocăm Biroul Permanent pentru programul moțiunii. Ne lipsesc în prezent 5-6 voturi. (…) Este o minciună că își doresc anticipate. Vor să acopere cu subiectul anticipate problemelele din Guvern. Am înteles că vor să privatizeze programele de sănătate, CEC-ul.”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena3.

Marcel Ciolacu a precizat că decizia Curții Constituționale nu se discută, iar Guvernul Trebuie să își retragă răspunderea.

A luat în unanimitate decizia CCR. Cum îţi permiţi tu, chiar dacă eşti prim-ministru să comentezi o decizie a CCR, despre ce stat de drept vorbim? Tot ce ne-au vândut în ultimii trei ani jumătate este fals şi a fost o minciună. Cine se crede Ludovic Orban? Ludovic al XIV-lea care spune ‘statul sunt eu’? Cine este el? (…) Cum poţi să fii atât de meschin? (…) Cum poţi în România în 2020 să-ţi doreşti să dispară Opoziţia? Despre ce democraţie vorbim? Cine este? Ceauşescu? Nu vedeţi că i s-a urcat la cap, nu mai e coerent. CCR a hotărât astăzi că (…) este neconstituţional ce ai făcut, omule, opreşte-te! E o decizie a CCR care nu se discută, trebuia să îşi retragă asumarea.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW