Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu, la moțiunea de cenzură: Florine, Superman, ai căzut în cap. Zboară acasă lin!

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 5 octombrie 2021 Etichete: ,

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a criticat în termeni duri Guvernul Cîțu, în plenul de marți al Parlamentului, unde se dezbate moțiunea de cenzură împotriva Executivului. Moțiunea va fi și supusă votului, în următoarele ore.  

Marcel Ciolacu a evocat prețurile ridicate la facturile pe energie, lipsa căldurii și apei calde din casele oamenilor, dar și sistemul medical, copleșit deja de numeroasele internări pe fondul pandemiei, amintind de incendiile care au izbucnit în mai multe spitale din țară.

Cele mai importante declarații făcute de Marcel Ciolacu:

– Azi facem dreptate pentru români. Guvernul Cîțu va pleca acasă!

-Echipa câștigătoare este, de fapt, echipa ucigătoare. Românii mor carbonizați în spitale. După 7 ani de mandat, șeful statului ne spune relaxat că statul a eșuat. Așa este. În Guvernul său, românii au ajuns să moară arși în spitale. Nu o dată, ci de 12 ori la rând! 12 tragedii și zeci de oameni morți nevinovați.

-Acest sistem patronat de PNL a omorât oameni nevinovați. Statul a eșuat, pentru că românii se tem de lucrurile care ar trebui să-i salveze. Le e frică să meargă la spital.

-Să vă fie rușine, dle premier! Ce ați făcut toată vara? Nimic. V-ați luptat cu dl Orban pe funcții. Ați inaugurat fără rușine valul 4 (al pandemiei – n.red.) cu 5 mii de peneliști la Congresul dvs penibil. Ați încălcat legea alături de șeful statului!

-Cine vă mai crede dle Cîțu? Ați distrus campania de vaccinare!

-Am înțeles cu toții că nu știți cât costă pâinea. Eu chiar sunt curios ce consumați dvs.

-Dacă facturile se dublează, vă pasă de acest lucru? Vă pasă că 88% dintre bolnavii de cancer sub tratament în 2020 au murit în mai puțin de un an?

-Vreți să meargă lumea în case și să moară de frig la iarnă? Vă citesc o știre – 2 fetițe din Roman de 9 și 12 ani își vând jucăriile în stradă, pentru ca părinții lor să plătească facturile la utilități. Aici ați adus România. Voi stați la căldură, iar românii mor de frig.

-În România, dvs. îi furați pe cei mai săraci dintre români. Oamenii au nevoie de căldură, apă caldă, școli, spitale decente, respect, un guvern responsabil.

-Oamenii s-au săturat de voi. Acest guvern a mințit, a furat, a distrus România. A împrumutat miliarde de euro, dar românii suferă de foame și frig.

-Mă uit la dl Barna, aveți șansa să vă spălați păcatele. Să recunoașteți în fața românilor că ați fost părtaș la acest dezastru, timp de 9 luni de zile, alături de PNL. Votați la vedere moțiunea de cenzură depusă de PSD!

-Trebuie să trimitem acasă acest Guvern, să salvăm România. Acest Guvern trebuie să plece azi! Moțiunea va trece.

-Florine, Superman, ai căzut în cap. Zboară acasă lin!

Context

Camera Deputaţilor şi Senatul au plen reunit marţi, 5 octombrie, de la ora 12.00, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu.

Pentru ca Executivul să fie demis, sunt necesare 234 de voturi în favoarea moţiunii.

Urmărește LIVE cele mai importante momente și declarații de la dezbaterea și votul asupra moțiunii de cenzură

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW