Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu își va schimba buletinul după ce baza de date de la Camera Deputaților a fost spartă

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 31 ianuarie 2024 Etichete: ,

Prim-ministrul Marcel Ciolacu va opta pentru o nouă carte de identitate, în urma atacului cibernetic asupra bazei de date a Camerei Deputaților, unde o copie a buletinului său a fost compromisă de către hackeri.

Potrivit Digi24, șeful Executivului a adus la cunoștință această informație miercuri, în cadrul ședinței de guvern desfășurate la Palatul Victoria.

„Avem confirmarea că a existat un atac cibernetic, un incident cibernetic al cărui victimă a fost Camera Deputaţilor. Au fost extrase date de aproximativ 250 de Gigabytes, o parte documente personale, o parte date referitoare la dispozitivele electronice ale parlamentarilor. În momentul de faţă instituţiile statului îşi fac treaba şi sunt la sediul Camerei Deputaţilor şi urmează să emită un raport tehnic în baza căruia este evident că preşedintele Camerei Deputaţilor se va îndrepta împotriva răufăcătorilor. Am avut o discuţie cu preşedintele Camerei, Alfred Simonis, în clipa în care avem raportul tehnic urmează să se îndrepte împotriva lor”, a spus Ivan, la sediul central al PSD.

Marți, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a declarat că a inițiat un dosar penal în legătură cu atacul cibernetic asupra Camerei Deputaților. Dosarul vizează cercetări in rem privind săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, perturbarea funcționării sistemelor informatice și șantaj.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW