Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu își cere scuze după o declarație controversată: „Departe de mine sa jignesc pe cineva”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 26 aprilie 2024

Premierul Marcel Ciolacu și-a prezentat scuze, după ce joi a declarat că se simte jignit de afirmația că Buzăul s-ar afla în Moldova. 

„Înainte de orice sunt român. Îmi iubesc ţara şi cred în Dumnezeu. Sunt moldovean aşa cum sunt ardelean, bănăţean, oltean sau bucovinean. Mama era din Tecuci. Deci departe de mine sa jignesc pe cineva. Văd ca s-a interpretat o glumǎ pe care am făcut-o în Timişoara şi unii încearcă să o speculeze politic. Nu a fost nimic peiorativ. Dacă cineva s-a simţit jignit îmi cer scuze, nu asta mi-am dorit”, a scris Marcel Ciolacu, vineri pe Facebook.

Premierul Marcel Ciolacu a fost aspru criticat, după ce a afirmat joi, în timpul unei conferințe de presă, că se simte jignit de afirmația că Buzăul s-ar afla în Moldova.

„Asta e, a venit bănățeanul de Grindeanu să facă Autostradă în Moldova. Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți. Dar a venit și un buzoian care totuși împreună cu dl Grindeanu și restul colegilor din guvern am început să aducem timișorenilor ce e corect să aducem”, a fost afirmația premierului care a generat critici.

„O afirmaţie foarte gravă care îl descalifică”

Critici la adresa premierului au venit din societatea civilă din Moldova. Reprezentanții Asociației pentru Dezvoltarea Moldovei, un ONG care militează pentru dezvoltarea infrastructurii în această zonă, au transmis într-un comunicat că afirmația este una ce îl descalifică pe premier și i-au amintit premierului că toți cetățenii țării ar trebui tratați în mod egal.

„«Buzăul nu e în Moldova şi vă rog frumos să nu mă jigniţi» este o afirmaţie foarte gravă care îl descalifică pe domnul Ciolacu ca prim-ministru, obligat prin natura funcţiei pe care o ocupă ca, dincolo de decenţă, să fie lipsit de părtinire şi să trateze fiecare regiune şi pe locuitorii acestora în mod egal, cel puţin la nivelul declaraţiilor. Cu asemenea atitudine, cu asemenea afirmaţii iresponsabile cu trimitere la cetăţenii din regiunea Moldovei, domnul Marcel Ciolacu nu mai poate ocupa funcţia de prim-ministru al României. Prezenţa domnului Ciolacu în fruntea Guvernului este o jignire la adresa acestei ţări”, mai arată reprezentanţii Mişcării pentru Dezvoltarea Moldovei.

„Să dispreţuieşti moldovenii e clar un semn de slab instinct politic”

Marcel Ciolacu a fost criticat și de căt

„Nu mă aşteptam la domnul prim-ministru Ciolacu să ne predea lecţii de geografie şi nici de bune maniere, dar să dispreţuieşti moldovenii e clar un semn de slab instinct politic. A reveni asupra declaraţiei ar fi un semn că domnia sa şi-a propus să mai şi înveţe, nu doar să dea lecţii”, a scris, vineri, pe Facebook, vicepreşedintele PNL, Alexandru Muraru, totodată lider al PNL Iaşi.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW