Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu, întâlnire cu ambasadorul SUA la București: Parlamentul este hotărât să contribuie la crearea unui mediu propice pentru afaceri și investiții

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 13 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit luni cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Adrian Zuckerman. În cadrul întrevederii, cei doi au discutat despre faptul că este esențial ca dialogul dintre cele două state să continue în „același ritm accelerat din ultima perioadă”.

Marcel Ciolacu i-a transmis oficialului american că apreciază tranziția fără sincope la nivelul conducerii Ambasadei, „ceea ce a permis o reprezentare neîntreruptă a SUA în România, la nivel ambasadorial”.

„Este un semnal puternic privind importanța pe care Statele Unite ale Americii o acordă României, dar și angajamentul personal al Excelenței Voastre față de misiunea majoră care v-a fost încredințată. Vă urăm mult succes în întreaga activitate și vă dorim o ședere cât mai plăcută în România! (…)

Vă asigur de întreaga prietenie şi deschidere pentru o conlucrare constructivă, de la nivelul dialogului parlamentar, în susţinerea relaţiilor dintre ţările noastre şi a cooperării în proiecte de interes reciproc, dar și pentru înregistrarea unor progrese semnificative în cadrul parteneriatului strategic româno-american!”, a afirmat Marcel Ciolacu.

De asemenea, social-democratul a declarat că Parlamentul va contribui, conform atribuțiilor sale constituționale, la crearea unui mediu propice pentru afaceri și investiții prin: sporirea predictibilității și transparenței legislației fiscale și asigurarea unui cadru legislativ stabil și transparent, care să ofere beneficii economiei naționale și investitorilor.

La rândul său, Adrian Zuckerman a spus că Statele Unite ale Americii sunt și vor fi cel mai bun prieten al României în regiune și că vor oferi tot sprijinul necesar pentru aprofundarea parteneriatului strategic atât sub aspect militar, cât și din punct de vedere economic și al statului de drept.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW