Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu îl ironizează pe Nicolae Ciucă: „Avem o competiţie, momentan, de scris cărţi”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 27 mai 2024 Etichete: , ,

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat luni că va discuta despre candidatul PSD la alegerile prezidențiale după data de 9 iunie. El a subliniat că nu este implicat în competiția „de scris cărți”, făcând aluzie la anunțul președintelui PNL, Nicolae Ciucă, care urmează să lanseze o carte la începutul verii.

Întrebat despre sprijinul acordat de PNL lui Nicolae Ciucă pentru alegerile prezidențiale și despre posibilitatea ca PSD și PNL să susțină același candidat la președinție, Ciolacu a susținut că momentan nu va vorbi despre decizia privind candidaturile. Cu toate acestea, el l-a ironizat pe Nicolae Ciucă, susținând că nu va participa la „competiția de scris cărți”.

„După data de 10 (iunie – n.r.) o să vă spun, împreună cu colegii mei din PSD, decizia privind candidaturile. Până atunci, avem o competiţie, momentan, de scris cărţi. Nu particip la ea”, a spus Ciolacu, după o vizită la Piaţa „16 Februarie” din Bucureşti, potrivit Agerpres.

Nicolae Ciucă își lansează cartea

Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a anunțat că își va lansa, în luna iunie, o carte intitulată „Un ostaș în slujba țării”.

Nicolae Ciucă testează în aceste zile posibilitatea unei candidaturi la alegerile prezidențiale. Mai mulți lideri importanți ai PNL au confirmat public varianta ca fostul șef al Statului Major al Armatei să intre în cursa pentru Cotroceni, însă până acum acesta a refuzat să facă un anunț public în acest sens.

După toate probabilitățile, alegerile din 9 iunie vor fi decisive în privința candidaturii lui Nicolae Ciucă la președinția României. Între timp, liderul PNL se află într-o puternică campanie de imagine, iar luna viitoare își va lansa o carte intitulată „Un ostaș în slujba țării”, la editura RAO. În ultimii ani, mai mulți autori au publicat la RAO cărți în care fosta Securitate este prezentată în cheia favorabilă.

„Pentru că s-a vorbit mult despre faptul că ‘nu sunt din filmul acesta’, al politicii românești. Și e adevărat. Nu sunt un om politic tipic. Și veți vedea în această colecție de gânduri și povești de viață care e crezul meu. Sunt un om cât se poate de simplu, cu credință și frică de Dumnezeu. Îmi iubesc țara și nu uit nicio clipă că jurământul pe care l-am depus, ca ostaș în slujba României, e să îmi apăr patria. Și asta nu se face doar cu arma în mână. Se face cu inima curată și cu gândul că după noi rămân doar lucrurile bune pe care le-am făcut. Oriunde ne-am afla și oricât de tulburi ar fi vremurile pe care le trăim”, afirmă Nicolae Ciucă într-un mesaj publicat pe site-ul nicolaeciucă.ro.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW