Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu îl felicită pe Predoiu după ce OUG pentru alegerea președinților de CJ a primit aviz negativ de la Ministerul Justiției: Mă bucur că mai există și oameni întregi la minte

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Fara categorie , at 4 februarie 2020 Etichete: , , , , ,

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, l-a felicitat, marți, pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, pentru că a dat un aviz negativ pentru proiectul de ordonanță de urgență pentru alegerea președinților de consilii județene din rândul consilierilor județeni.
„Au vrut să forțeze și alegerea președinților de consilii județene. Mă bucur că în guvern mai există și oameni întregi la minte și îl felicit pe domnul ministru Predoiu că nu a avizat”, a declarat, marți, Marcel Ciolacu, la finalul ședinței Birourilor permanente.

Guvernul Orban a renunțat la proiectul de ordonanță de urgență pentru alegerea președinților de consilii județene din rândul consilierilor județeni, după ce Ministerul Justiției a dat aviz negativ.

La finalul ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, Marcel Ciolacu a spus că astăzi Guvernul Orban a reușit să bată un record pentru faptul că pe ordinea de zi a ședinței Executivului au fost introduse 24 de ordonanțe.

„E o premieră în  România ca în aceeași zi să intri în ședință de Guvern cu 24 ordonanțe de urgență, e un record mondial absolut și am amânat BPR azi la prânz să vedem cu ce va veni guvernul. Cel mai tare mi-a fost (teamă – n.r.) de ordonanța cu sănătatea și iarăși domnul prim ministru în momentul acesta a privatizat sănătatea românilor. Noi nu avem nicio problemă să fie încurajate spitalele private. Singura problemă e că ministrul lucrează și la spitalele private. Logica e clară: cine are bani va trăi, cine nu are va muri. E cea mai macabră ordonanță, e cel mai netransparent mod de a face o reformă în sănătate. Dacă românii acceptă acest lucru, asta este. E inuman”, a mai afirmat Ciolacu.

Printre declarațiile făcute, Marcel Ciolacu a acuzat Guvernul condus de Ludovic Orban că legiferează „turismul electoral”.

„După ce ne-am chinuit 30 de ani să scăpăm de turismul electoral, au venit cu o ordonanță prin care legiferează turismul electoral. La parlamentare nu puteai să votezi decât în circumscripție sau dacă aveai flotant. Acum turismul electoral e în floare și vom putea merge din județ în județ. Sistemul electronic nu a funcționat ultima oară. De obicei avantajează pe cei care sunt la putere și organizează alegerile”, a spus Ciolacu.

sursa foto: Facebook

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *