Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Îl anunț pe domnul Dacian Cioloș că PSD nu este a doua opțiune

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 octombrie 2021

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu a lansat marți, 12 octombrie, critici acide la adresa lui Dacian Cioloș, prim-ministrul desemnat, dând de înțeles că PSD se va opune învestirii unui guvern condus de liderul USR

„Îl anunț pe domnul Dacian Cioloș că PSD nu este a doua opțiune, este cel mai mare partid din România, este partidul care a câștigat alegerile și mi se pare o abordare total neserioasă din partea domniei-sale să considere că PSD este a doua opțiune. (…) Vrem să avem iarăși în România un Guvern Zero? Am văzut ce a putut domnul Dacian Cioloș să facă când a fost prim-ministru. L-am urmărit și eu în declarațiile de astăzi de dimineață, nu am văzut nicio vorbă despre faptul că au gestionat Ministerul Sănătății, nicio vorbă despre faptul că au avut vicepremier cu atribuții pe sănătate, iar fără doar și poate cea mai mare problemă în acest moment a României este gestionarea pandemiei. Eu știu că ultimul ministru al sănătății pus de către USR a lăsat spitalele fără niciun medicament, nu că n-ar fi și domnul Cîțu vinovat, pentru că ești totuși premier și ar fi trebuit să gestionezi acest lucru. A venit iarăși cu povești nemuritoare cu reforme, nu știm care reforme, reformele din PNRR”, a declarat Marcel Ciolacu.

Guvernul Cioloș „tehnocrat” a fost susținut de PSD

Chiar dacă retorica PSD lasă impresia unei opoziții totale față de Dacian Cioloș, în anul 2015, după incendiul de la Colectiv, acesta a fost învestit în funcția de prim-ministru cu sprijinul social-democraților. Din acel cabinet prezentat drept tehnocrat au mai făcut parte actualul președinte al Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu, care a ocupat funcția de ministru al dezvoltării, și actualul deputatul social-democrat Patriciu Achimaș-Cadariu, fost ministru al sănătății.

Dacian Cioloș, propus să formeze Guvernul

După ce a purtat discuții cu toate grupurile parlamentare, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe liderul USR Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru. Aparent surprinzătoare, având în vedere poziționarea șefului statului din ultima perioadă, evident favorabilă taberei Cîțu din PNL, conform mediilor analitice interne, desemnarea lui Dacian Cioloș ar face parte dintr-un plan mai amplu al șefului statului prin care un apropiat de-ai săi să ajungă la Palatul Victoria.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/marcel-ciolacu-il-anunt-pe-domnul-dacian-ciolos-ca-psd-nu-este-a-doua-optiune/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *