Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu îi dă replica ambasadorului României în SUA: Lipsă de anvergură

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 5 decembrie 2023

Premierul Marcel Ciolacu a avut o reacție critică la adresa ambasadorului României în SUA, Andrei Muraru, după ce acesta s-a declarat public nemulțumit de faptul că a fost exclus de la întâlnirile pe care șeful executivului le-a avut cu oficiali americani. 

Tensiunile dintre social-democrați și liberali devin tot mai evidente pe măsură ce se apropie cele patru rânduri de alegeri. Mai mult, disputele interne au ajuns să se aibă reverberații și pe plan extern, unde în ultimii ani, de bine, de rău, România a vorbit pe o singură voce. Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a acuzat luni că a fost exclus de la întâlnirile politice pe care premierul Marcel Ciolacu le va avea în Statele Unite ale Americii.

Susțin de PNL și de președintele Iohannis pentru ocuparea funcției de ambasador, în SUA, Andrei Muraru s-a arătat extrem de deranjat de faptul că nu a fost invitat să participe la întâlnirile politice pe care premierul Marcel Ciolacu urmează să le desfășoare în SUA.

„Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Ambasada României de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile. Însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile. Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu-mi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes, dumneavoastră şi echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici în America înseamnă succesul României. Şi, în definitiv, vă dorim ceea ce ne dorim cu toţii, întâlniri de substanţă, rodnice pentru pacea, prosperitatea şi securitatea românilor”, a afirmat ambasadorul Andrei Muraru.

PSD și PNL au dus la Washington scandalul politic

„Nu mai avut nicio discuţie cu domnul ambassador şi cred că o perioadă mai lungă de timp nu o să avem discuţii. În primul loc, eu am venit aici însoţit de ministra de externe, este reprezentanta de vârf a diploaţiei române, nu apucasem să avem discuţiile aplicate cum vor fi reprezentările în ziua următoare de aceea am şi spus că câteodată e bine să ai răbdare. Totuşi, lipsa de anvergură a domnului ambasador şi o reacţie până la urmă cred că emoţională a domniei sale nu l-a calificat pentru a fi ambasador”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o intervenţie la Antena 3.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW