Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu îi cere ministrului Energiei Sebastian Burduja să verifice creșterile prețurilor de la gaze

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 8 decembrie 2023 Etichete: , ,

Premierul Marcel Ciolacu a dat declarații de presă, vineri, înaintea ședinței de Guvern, prima după întoarcerea sa de la Washington. Printre altele, prim-ministrul i-a cerut lui Sebastian Burduja și Autorității Naționale de Reglementare a Energiei (ANRE) să verifice creșterile prețurilor de la gaze, întrucât acestea „au crescut nefundamentat”, conform liderului PSD. 

„În paralel, îi cer domnului ministru al energiei, Sebastian Burduja, să se uite cu atenție la ceea ce se întâmplă în privința prețului la gaze. Am văzut că au apărut situații de furnizori care au crescut nefundamentat prețurile, de vreme ce în toată Europa acestea au scăzut”, a declarat prim-ministrul. Preocuparea sa a fost exprimată într-o solicitare directă către Burduja, mandatat să verifice și să analizeze situația.

Majorările nu se reflectă direct în facturile populației, datorită plafonării prețului la nivel național. Cu toate acestea, consecințele financiare ale discrepanței dintre prețurile pracicate și cele plafonate sunt transferate statului, care este ulterior obligat să acopere diferența, mai transmite  Ciolacu.

„(…) vă rog să verificați situația și sper ca și ANRE-ul să se sesizeze”, a conchis premierul.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW