Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu se răstește la bugetari: „Susţin că muncesc prea mult pentru 1.000 şi ceva de euro pe lună”

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 23 mai 2024

Premierul Marcel Ciolacu a criticat, joi, protestul angajaţilor din aparatul de lucru al Guvernului, el arătând că „sunt angajaţi care protestează susţinând că muncesc prea mult pentru 1.000 şi ceva de euro pe lună”. „Cred că atât la Guvern, cât şi la Parlament, putem găsi soluţii pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită”, le-a transmis şeful Executivului. El a cerut ministerelor restante să finalizeze reorganizarea până pe 30 iunie, ca să reducă numărul bugetarilor, cum s-a întâmplat în fiecare lună din acest an.

Premierul Marcel Ciolacu a spus în şedinţa de Guvern că a văzut că există nemulţumiri faţă de această majorare salarială pe care Guvernul urmează să o aprobe.

„Am văzut că există nemulţumiri faţă de această majorare, considerată prea mică. Chiar în Guvern, sunt angajaţi care protestează susţinând că muncesc prea mult pentru 1.000 şi ceva de euro pe lună! Cred că atât la Guvern, cât şi la Parlament, putem găsi soluţii pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită”, a spus premierul.

„Şi ministerele restante trebuie să finalizeze reorganizarea până pe 30 iunie, ca să reducem numărul bugetarilor, cum s-a întâmplat în fiecare lună din acest an”, a mai spus el.

Angajaţii Guvernului protestează din nou, joi, în timp ce Executivul se are o nouă şedinţă care are pe ordinea de zi şi o ordonanţă pentru unele măsuri referitoare la salarizare.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW