Wednesday, June 16, 2021
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Execuția bugetară a dreptei pe 2020 = dezastru pe linie

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 ianuarie 2021

Marcel Ciolacu susține că execuția bugetară din anul 2020 este egală cu un „dezastru pe linie”, menționând că deficitul bugetar de 9,8% raportat anul trecut ar fi același cu deficitul total al guvernărilor PSD din anii 2016-2019. Președintele social-democraților a precizat că cele 100 de miliarde de lei nu ar fi fost îndreptate înspre gestionarea eficientă a pandemiei sau susținerea mediului privat.

Abia după ce i-am avertizat public că încalcă legea, incompetenții care îngroapă România au făcut publice datele prăpădului financiar pe anul trecut – 9,8%, un deficit de 100 miliarde lei, cât deficitul total al celor trei ani și 10 luni din guvernările PSD (2016-2019)! Măcar dacă acești bani s-ar fi dus pe gestionarea eficientă a pandemiei sau pe susținerea mediului privat românesc! Dar și autoritățile locale și firmele au fost lăsate să se descurce pe cont propriu!”, a scris președintele PSD, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT PSD a lansat „bugetul alternativ” care prevede creșterea pensiilor, salariilor și alocațiilor

Marcel Ciolacu acuză fostul guvern liberal, condus de Ludovic Orban, că ar fi favorizat „grupuri de interese economice” care nu ar fi plătit taxe, că ar fi numit persoane în funcții importante „doar pe bază de carnet de membru PNL” sau că ar fi ratat permanent țintele de colectare a taxelor, iar acest lucru ar fi dus la o gaură în bugetul de stat de peste 10 miliarde de euro.

De aceea, când am prezentat bugetul PSD pe 2021 am spus că există bani pentru a mări veniturile românilor și pentru a pune economia în mișcare! Trebuie doar pricepere, voință și echitate socială! Și pentru asta ne vom bate atunci când vor binevoi să vină cu bugetul țării în Parlament”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Execuția bugetară a dreptei pe 2020 = dezastru pe linie !

Abia după ce i-am avertizat public că încalcă legea,…

Publicată de Marcel Ciolacu pe Joi, 28 ianuarie 2021

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW